Welke fietsafstand kan ik met mijn kinderen op fietsvakantie afleggen?

Uiteraard is de afstand die u per dag kunt afleggen met de kinderen van diverse factoren afhankelijk:
Hoe oud zijn de kinderen?;
Is het de eerste keer dat u op fietsvakantie gaat met de kinderen? etc.

Als leidraad geven we mee, dat u het beste dichtbij huis een weekend met ongeveer 15 km per dag begint. Neem veel tijd voor het ontbijt, picknick, speeltuinen, een hertenparkje etc. Het gaat om de beleving. Als u merkt dat ze het goed volhouden, dan breidt u het uit met een aantal kilometer.

Na een paar weekendjes probeert u het beste ook nog een groter aantal dagen uit. Dus iets van 3, 4, 5, 6 of 7 dagen achter elkaar. Neem tussentijds wel soms een dag pauze en doe dan wat anders, oftewel helemaal niet fietsen. 

Zijn de kinderen nog heel klein en slapen ze in de fietskar, dan kunt u uiteraard wat verder fietsen. Luister gewoon naar u kinderen, maak het hen naar de zin, dan heeft u nog heel lang plezier van de geleidelijke opbouw van de kilometers en fietsdagen.

  • zaterdag, 03 november 2012

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Veelgestelde vragen

Wanneer je voor het eerst met de fiets op vakantie gaat (of voor het eerst met Global Cyclist ), dan kunnen we ons voorstellen dat je een aantal vragen hebt.

Hier vindt je wat antwoorden

Overzicht vertrekdata

We hebben het totaaloverzicht van vertrekdata van onze laatste groepsreizen en inloopmiddagen in 2018 voor je samen gebracht in een helder overzicht.

Klik hier voor de agenda

Laatste Nieuws

Nieuws dat een relatie heeft met fietsvakanties of berichten waarvan we denken dat die op een andere wijze interessant voor je kunnen zijn publiceren we hier:

Nieuws van Global Cyclist

Global Cyclist Nieuws

Ongeveer 3 a 4 maal per jaar verzendt Global Cyclist een nieuwsbrief.
Je kunt je hier abonneren!

Facebook

 Logo GlobalCyclist Facebook

Colofon

Redactie: Marcus Kleijn, Global Cyclist
Foto's:
René Noordhoek, Angie Barth, Monique Teggelove, Monique Zilverentant, Ruth Daniëls, Els Schaap, Dick Verschuur, Marco Meijerink en Marcus Kleijn.

  VvKR