Hoeveel eigen ervaring heeft Global Cyclist met fietsreizen voor gezinnen met kinderen?

De ervaring van Global Cyclist met fietsreizen voor gezinnen met kinderen bestaat uit het sinds oktober 2006 fietsen als gezin. Bjorn, geboren op 2 september 2006, was in oktober 2006 5 weken oud en heeft toen een beperkt aantal uren achter in een fietskar doorgebracht. (beperkt, in verband met het slechte weer)
In mei en juni 2007 is Bjorn vervolgens een hele maand mee geweest naar Andalusië in dezelfde fietskar, die we ook in Kreta gebruikten (een Burley D'lite). Op hetzelfde moment hebben we ook een voorzitje op de fiets gehad, waar hij soms een uurtje in wilde zitten. Hij had een duidelijke voorkeur voor de fietskar, misschien ook omdat hij maar net kon zitten en het voorzitje daarom te vermoeiend voor hem was.
Een jaar later (2008), wederom in mei/juni zijn we 2 weken met het gezin in Kroatië wezen fietsen. Een behoorlijk zware route op het vaste land en over de eilanden van Dalmatië. Achteraf gezien voor gezinnen met jonge kinderen geen aanrader. Zeer steile hellingen maakten het fysiek behoorlijk inspannend. Wel geschikt voor goed getrainde fietsers zonder jonge kinderen.
Hetzelfde jaar in de zomervakantie door de Provence. In een groepsreis, georganiseerd door Global Cyclist , voor gezinnen met jonge kinderen had Bjorn het erg naar de zin. Het contact tussen de kinderen was erg leuk. Ook de ouders konden het goed met elkaar vinden. Het aantal kilometers op de fiets was net iets teveel, waardoor het komend jaar de route iets korter wordt met meer rustdagen.

  • maandag, 17 oktober 2011

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Veelgestelde vragen

Wanneer je voor het eerst met de fiets op vakantie gaat (of voor het eerst met Global Cyclist ), dan kunnen we ons voorstellen dat je een aantal vragen hebt.

Hier vindt je wat antwoorden

Overzicht vertrekdata

We hebben het totaaloverzicht van vertrekdata van onze laatste groepsreizen en inloopmiddagen in 2018 voor je samen gebracht in een helder overzicht.

Klik hier voor de agenda

Laatste Nieuws

Nieuws dat een relatie heeft met fietsvakanties of berichten waarvan we denken dat die op een andere wijze interessant voor je kunnen zijn publiceren we hier:

Nieuws van Global Cyclist

Global Cyclist Nieuws

Ongeveer 3 a 4 maal per jaar verzendt Global Cyclist een nieuwsbrief.
Je kunt je hier abonneren!

Facebook

 Logo GlobalCyclist Facebook

Colofon

Redactie: Marcus Kleijn, Global Cyclist
Foto's:
René Noordhoek, Angie Barth, Monique Teggelove, Monique Zilverentant, Ruth Daniëls, Els Schaap, Dick Verschuur, Marco Meijerink en Marcus Kleijn.

  VvKR