“Ik verbaas me steeds wanneer je nieuwe routes aan het uitzetten bent. Waar mijn man en ik nu zitten is erg dunbevolkt, de achterkant van de Algarve. We proberen de mooiste plekjes te vinden voor nieuwe routes.”

Over Jan en Romaine
Romaine is Nederlandse, maar opgegroeid in Portugal: “zolang ik me kan herinneren was ik altijd de vreemde, toen ik naar school ging was ik de enige op de fiets”. Romaine vindt het fijn om persoonlijk contact te hebben met klanten en bedrijven. Samen met haar man Jan organiseren ze de fietsreizen. “We zijn een team en enorme liefhebbers van fietsen, wandelen en de natuur. We hebben van onze hobby ons beroep hebben gemaakt. Graag delen wij onze passie met onze klanten. Tientallen jaren van ervaring zijn terug te vinden in onze vakantieprogramma's.”

 

Het mooiste fietsgebied
Romaine is landschapsarchitect in Portugal en vindt het een zeer gevarieerd land als het om de natuur gaat. Bijna alle dagen van het jaar is er wel een zon, in diet vriendelijke klimaat. “Als ik het mooiste fietsgebied moet kiezen zeg ik toch wel Alentejo. Ik woon in Évora, voor mij de hoofdstad van dit mooie fietsgebied”. In één dag kun je er van alles zien! Wat de Alentejo (de provincie ten noorden van de Algarve en ten oosten van Lissabon) bijvoorbeeld kenmerkt is een landschap vol met kurkeiken. Dit aspect van Portugal integreert Romaine goed in routeboekjes die ze schrijven: “in elke route staat altijd wel een verhaal over de kurkeiken! In de zomer is dat landschap geel, en anders is het erg mooi groen”. Wat verder ook heel fijn is aan het fietsen in Portugal is dat de wegen rustig zijn.

De Portugese cultuur
Je moet zeker naar Portugal komen als je van lekker eten houdt! Mensen zijn vriendelijk en toegankelijk, en de horecaprijzen ook. Een groot verschil tussen Portugezen en Nederlanders is volgens Romaine dat Portugezen werken om te leven en Nederlanders leven om te werken. “Als je in Portugal iemand tegenkomt dan maak je meer tijd voor elkaar vrij”. Fietsen is een perfecte manier om in contact te komen met de cultuur, tijdens fietsroutes kom je langs kleine dorpjes en ontmoet je mensen die je anders nooit zou ontmoeten.

Portugezen hebben daarnaast ook een heel ander beeld van fietsen: “ze zien het nog niet als een transportmiddel voor je werk of boodschappen, het is meer een sport. De grote steden ontwikkelen nu hun infrastructuur waardoor fietsen aangemoedigd wordt en mensen meer gaan fietsen.” Zo hebben ze bijvoorbeeld sporen omgezet in fietspaden waardoor je onbekommerd midden in de natuur kunt fietsen!

De fietsreizen
De Nederlandse kwaliteitsfietsen die nauwgezet door Jan onderhouden worden staan garant voor een zorgeloze fietstocht. Daarnaast is het mogelijk om allerlei soorten fietsreizen te boeken, van eenvoudigweg het huren van een fiets met een gedetailleerde routebeschrijving voor een tocht rondom Evora tot aan verzorgde meerdaagse reizen met overnachting in hotel of op camping inclusief bagagetransport. Zo doe jij wat je zelf wilt, maar laat je vooral ook verrassen! “Ik kwam een keer een lammetje tegen, we zagen verder geen schapen. We hebben dat lammetje in een fietstas geladen en de moeder gezocht, uiteindelijk hebben we het lammetje gered door verschillende boerderijen af te gaan waar we de moeder hebben gevonden.”

IMG 6864 klein

De connectie met Global Cyclist
Via een gezamenlijk kennis binnen het netwerk van Nederlandstalige fietsreisaanbieders in het buitenland werden wij enkele jaren geleden geattendeerd op het bestaan van Global Cyclist en zijn prettige manier van samenwerking. Toen Jan en ik (Romaine) toch een keer in Nederland moesten zijn, zijn we op bezoek gegaan bij Marco Kleijn van Global Cyclist. Tijdens dit constructieve gesprek spraken we de intentie uit samen te gaan werken. Nu enkele jaren verder zijn de eerste gezamenlijke klanten bij ons langs geweest en kunnen we spreken van een geslaagde en zeer aangename samenwerking. Marco weet veel over fietsen en fietsvakanties en de prettige benadering en pro-actieve houding van onze gezamenlijke klanten en wij weten alles over het gebied rondom Evora en de begeleiding van jullie hier bij onze groepsreizen en onze individuele fietsvakanties. We zien jullie graag in Portugal. Geef je wensen via Marco door en wij zullen er dan voor zorgen dat jullie een heerlijke onbezorgde fietsvakantie tegemoet zullen gaan.

Veelgestelde vragen

Wanneer je voor het eerst met de fiets op vakantie gaat (of voor het eerst met Global Cyclist), dan kunnen we ons voorstellen dat je een aantal vragen hebt.

Hier vindt je wat antwoorden

Overzicht vertrekdata

We hebben het totaaloverzicht van vertrekdata van onze laatste groepsreizen en inloopmiddagen in 2018 voor je samen gebracht in een helder overzicht.

Klik hier voor de agenda

Laatste Nieuws

Nieuws dat een relatie heeft met fietsvakanties of berichten waarvan we denken dat die op een andere wijze interessant voor je kunnen zijn publiceren we hier:

Nieuws van Global Cyclist

Global Cyclist Nieuws

Ongeveer 3 a 4 maal per jaar verzendt Global Cyclist een nieuwsbrief.
Je kunt je hier abonneren!

Facebook

 Logo GlobalCyclist Facebook

Colofon

Redactie: Marcus Kleijn, Global Cyclist
Foto's:
René Noordhoek, Angie Barth, Monique Teggelove, Monique Zilverentant, Ruth Daniëls, Els Schaap, Dick Verschuur, Marco Meijerink en Marcus Kleijn.

  VvKR