De keuze voor het niveau of de zwaarte van onze fietsreizen hangt vooral af van je conditie. Als je nog nooit of weinig hebt gefietst, dan raden wij je aan om een lichtere tocht van niveau 1 of 2 te boeken. Heb je een redelijk tot goede conditie en meer fietservaring, dan kun je een reis van een hoger niveau kiezen, bijvoorbeeld niveau 3 of 4. Is je conditie zeer goed of ben je op zoek naar een fysiek zeer uitdagende fietsreis, boek dan een reis uit categorie 4 of 5.
Hierbij bij benadering een toelichting:

Voor volwassenen


Niveau 1 (1/5): Fietsvakantie voor mensen met weinig of geen fietsreiservaring. Afstanden van gemiddeld 25 tot 40 kilometer per dag in nagenoeg vlak of licht geaccidenteerd terrein. Gemiddeld tussen 0 en 250 hoogtemeters per dag. U vindt op de route voldoende gelegenheden om eten en drinken te kopen.


Niveau 2 (2/5): Fietsvakantie voor mensen met enige ervaring in fietsreizen. Afstanden van gemiddeld 35 tot 50 kilometer per dag en route door mogelijk geaccidenteerd terrein. Gemiddeld tussen 250 en 500 hoogtemeters per dag.


Niveau 3 (3/5): Fietsvakantie voor mensen met ervaring in fietsreizen waarbij u regelmatig hellingen tegenkomt en soms een pittige klim. Omdat de accommodaties wat verder uit elkaar liggen kunnen de dagafstanden gemiddeld 45 tot 75 kilometer per dag zijn. Gemiddeld tussen 500 en 800 hoogtemeters per dag.


Niveau 4 (4/5): Fietsvakantie voor mensen met een goede conditie en veel ervaring met fietsen en fietsvakanties. Deze routes voeren u door gebieden waar weinig mogelijkheden zijn te recupereren, en de wegen kunnen soms lang en steil zijn. De afstanden tussen accommodaties zijn vergelijkbaar met die in niveau 3 en afstanden van gemiddeld 60 tot 80 kilometer per dag zijn geen uitzondering meer. Gemiddeld tussen 800 en 1.100 hoogtemeters per dag.


Niveau 5 (5/5): Fietsvakantie voor de wereldfietser met een uitstekende conditie. De hellingen die u tegenkomt zijn langer en steiler dan in de vorige categorie. Afstanden van gemiddeld meer dan 80 kilometer per dag. Gemiddeld tussen 1.100 en 3.000 hoogtemeters per dag.

Global Cyclist geeft u graag advies bij het maken van een keuze voor een geschikte reis. Bel gerust met ons of maak een afspraak.

Global Cyclist Nieuws

Ongeveer 3 a 4 maal per jaar verzendt Global Cyclist een nieuwsbrief.
Je kunt je hier abonneren!

Facebook

 Logo GlobalCyclist Facebook

Colofon

Redactie: Marcus Kleijn, Global Cyclist
Foto's:
Els Schaap, Marcus Kleijn, Dick Verschuur, Marco Meijerink.

  VvKR