Ervaring toevoegen

Toekomstige klanten en wij zelf stellen erg veel prijs op de beoordelingen van onze klanten.
We zouden het dan ook erg leuk vinden, wanneer u uw eigen ervaring zou willen toevoegen.
Klik hier voor het evaluatieformulier, om uw mening/beoordeling door te geven.
Hartelijk dank voor de moeite!

Het Global Cyclist team

Reisperiode: mei/juni 2014

De voorbereiding is erg goed opgepakt door Global Cyclist met goede support van Marco Kleijn die ook het nodige extra werk heeft verricht voor een tweede visum dat ik nodig had voor China.

De groep was 'prettig klein', 9 mensen, allemaal ervaren wereldfietsers die dan ook volledig voor het fietsen gingen. Dat was wel nodig ook want het is echt een hele pittige tocht waar conditie en mentale sterkte wel voorwaarden zijn om deze goed door te komen. De reis op zich is meer dan geweldig, vooral Tibet heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt. Je moet dan wel houden van een groot uitgestrekt land waar je soms urenlang (eventueel in je eentje) in je eentje door desolate gebieden fietst of langdurig tegen stevige hellingen moet opklimmen. Als je dan eenmaal boven op de pas bent (tot 5220 mtr hoog!) is de beloning dan ook geweldig: een supermooi uitzicht over de Himalaya. Onderweg is er begeleiding en de bus voorziet je tijdens de rit van thee en water. De hoogvlakte naar, en het Basecamp van de Mount Everest, zijn uitermate indrukwekkend., je bent daar echt op het dak van de wereld!

Onderweg doe je ook nog diverse culturele uitstapjes naar oude kloosters, steden en tempels (Lhasa, Gyantse, Kathmandu, Bakhtapur etc.), dit maakt de tocht nog extra waardevol. De afdaling van de hoogvlakte van Tibet naar Nepal (160 km lang, hoogteverschil 4.500 mtr!) is meer dan spectaculair: twee dagen volop genieten op de mooiste afdaling ter wereld. Wel een fors temperatuurverschil: van omstreeks het vriespunt naar 35Celcius in 2 dagen is niet niks.

Ook Nepal is genieten, wel heel anders dan Tibet, tropisch klimaat, overvolle en vieze steden, maar ook wel heel boeiend en mooie steden, zoals Pokhara.

Deze tocht was onvergetelijk, geweldig en heeft veel kwaliteit (hoge value for money) geboden. De organisatie en reisleiding waren goed in orde, de kwaliteit van de verblijven – hotels, guesthouses – varieerde van basic tot zeer luxe, afhankelijk van de lokale situatie. En verder moet je het als fietser toch ook zelf maken, met de goede conditie, voorbereiding en instelling kun je hier volledig aan je trekken komen.

Compliment voor organisator Global Cyclist voor deze indrukwekkende fietsreis.

aanbod

9

prijs kwaliteit

10

service

10

Facebook

 Logo GlobalCyclist Facebook

Colofon

Redactie: Marcus Kleijn, Global Cyclist
Foto's:
René Noordhoek, Angie Barth, Monique Teggelove, Monique Zilverentant, Ruth Daniëls, Els Schaap, Dick Verschuur, Marco Meijerink en Marcus Kleijn.

  VvKR