• Prijs vanaf: € 349
 • Niveau: Sri Lanka: Fietsparadijs deel 2, midden en oostkust
 • Fietsdagen: 10 tot 19
 • Langste dagafstand: 112 km
 • Per dag ca.: 69 tot 71 km
 • Totale fietsafstand: 691 tot 1343 km
Sri Lanka: Fietsparadijs deel 2, midden en oostkust
Sri Lanka: Fietsparadijs deel 2, midden en oostkust
Fietsvakantie highlights Ceylon/ Sri Lanka gedurende de zomer

Sri Lanka wordt ook wel de "parel van de Indische Oceaan" genoemd. Dit prachtige eiland heeft, zowel wat betreft natuurschoon als oude en levende boeddhistische cultuur betreft, veel te bieden. We hebben hier twee verschillende fietsroutes uitgezet, die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden voeren. Deze fietsroute loopt door het noorden, het midden en het oosten van het eiland en is het meest geschikt in de zomer (juli, augustus). Van prachtige tropische stranden naar fris groene rijstvelden, langs indrukwekkend heuvellandschap en door eindeloze theeplantages. De mengeling van Boeddhisme, hindoeïsme en koloniaal erfgoed maken dit eiland zeer de moeite waard.  Sri Lanka is niet groot, en de afstanden tussen de steden en bezienswaardigheden zijn ideaal voor een fietsvakantie.

Prijs vanaf

€ 349

Let op

Prijs vanaf is EXCLUSIEF vliegreis

De route

We hebben twee verschillende routeboekjes, met twee verschillende routes, waarvan je van beide een exemplaar ontvangt.

Het routeboekje voor Zuidwest-kust en midden is vooral geschikt voor december-januari en februari.
Het routeboekje voor Noorden, zuid- en oostkust plus midden Sri Lanka is vooral geschikt voor juni, juli en augustus.

Omschrijving

Route impressie

De reis begint in de rustige badplaats Negombo. Van hieruit trekt u het binnenland van Sri Lanka in langs rijstvelden en bananenplantages naar de grootste olifantenopvang in Azie; Pinnawala. Vanuit de veranda van je hotelkamer heb je hier een prachtig uitzicht op het baden van deze enorme kuddes in de rivier. Van hieruit voert de route noordelijk, richting Auradhpura: het belangrijkste boeddhistische bedevaartsoort van Sri Lanka. Immense stupa’s en overblijfselen van koninklijken paleizen liggen hier verspreid over een uitgestrekt bosrijk gebied. Met de fiets kun je deze levendige tempel complexen prima verkennen.

De route vervolgt verder naar het spectaculaire rotsfort van Sigiriya. Vanuit Sigirya bezoek je per fiets de boeddhistische grottempels van Dambulla. Ook in Pollonaruwa laten prachtige monumenten en paleisruïnes de macht en rijkdom van Sri Lanka’s verleden zien. Vanuit Pollonaruwa vervolgt de route door het hart van Sri Lanka de heuvels in naar Kandy. Kandy is de huidige culturele hoofdstad van Sri Lanka. Hier vind je onder andere de “Tempel met de tand van Boeddha”. Op weg naar het hoogste dorp van Sri Lanka, Nuwara Eliya is er kans om de theeplukkers aan het werk te zien en een theefabriek te bezoeken. Op weg naar de zuidkust passee je het grootste nationale park van Sri Lanka bij Tissamaharama. Hier kun je met enig geluk krokodillen, luipaarden, olifanten en wilde buffels zien. De laatste week fiets je langs de zuidkust van SriLanka langs zonnige verlaten zandstranden vol wuivende palmbomen. Grote zeeschildpadden doen deze kust aan om hun eieren te leggen. De route doet ook het plaatsje Galle aan waar verschillende overblijfselen van de Hollandse VOC de tijd hebben overleefd. Gezellige vissersdorpen en mooie strandhotels nodigen uit om de laatste dagen van de vakantie door te brengen.

Klimaat Sri Lanka

Sri Lanka kent een warm en tropisch klimaat. Het eiland ligt iets boven de evenaar. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 30 graden met een hoge luchtvochtigheid. Een koele bries zorgt bij de kust voor verkoeling, maar in het binnenland kan het door de hoge luchtvochtigheid, zeer benauwd aanvoelen. In het heuvelland is het echter aangenaam koel. In het hoogland kan het zelfs fris worden in de vroege ochtend. In Sri Lanka is het altijd heerlijk weer, maar als je tropische regenbuien zoveel mogelijk wilt mijden kun je het beste van half december tot eind januari reizen.

Zwaarte van de reis

Alle routes gaan over asfaltwegen. De wegen zijn inmiddels grotendeels goed onderhouden, al is het wegdek in het hoogland wel eens deels weggespoeld door de vele regens. De overheid is echter continue bezig de infrastructuur te verbeteren, zodat je ook regelmatig nog wegwerkzaamheden tegen zult komen. Waar de route het hoogland in klimt, is het wegdek echter uitstekend en zijn de dagafstanden kort gehouden, zodat de klim naar 2000 meter prima te doen is met bagage. De route vergt echter wel wat fietservaring. De combinatie van de hoogtemeters met de hoge luchtvochtigheid en het toegenomen verkeer maken dit geen lichte fietstocht. We bevelen deze reis dan ook niet voor beginnende of minder sportieve fietsers aan.

Veiligheid

De oorlog met de Tamil Tijgers is inmiddels verleden tijd. Het 'gevaar' bij deze reis zit m meer in het toegenomen verkeer. Houd rekening met opdringerige chauffeurs van de 'witte' busjes. (zelfstandigen) 

Toelichting prijs

Prijs (2018): vanaf € 349 p.p.

Inclusief:

 • Bij aankomst transfer met minibusje van de luchthaven naar het hotel;
 • Bij aankomst twee overnachtingen inclusief ontbijt in een 2 sterren (of je kiest een 3 of 4 sterren) hotel aan het strand;
 • Ondersteuning van een zorgvuldig geselecteerde lokale agent;
 • Up-to-date fietsrouteboekje met veel praktische tips, overnachtingen en goed weergegeven routes;
 • Op het eind van de route één overnachting inclusief ontbijt in een 2 of 3/4 sterren hotel aan het strand;
 • Op het eind van je reis transfer met minibusje van hotel naar de luchthaven.

Exclusief:

 • Boekingskosten € 20 per dossier
 • Bijdrage aan garantiefonds GGTO € 15 per boeking.(aanvraag loopt 1e week januari 2018)
 • Heen- en terugvlucht. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vliegtickets meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.
 • Huurfiets. Advies is eigen fiets uit NL. Huurprijzen ter plaatse voor goede fietsen liggen erg hoog. Reken op USD 35 per fiets per dag. Je hebt dan wel een kwalitatief goede fiets met bagagerek.
 • In het hoogseizoen (zomer) en tussen 20 december en 10 januari betaal je per persoon een toeslag
 • Vanaf € 100 bij boeking van 1 persoon

Betalingsvoorwaarden:

Bij boeking geldt een aanbetaling van 25% van het landarrangement. Betaling van de overige 75% dient uiterlijk 6 weken voor vertrek plaats te vinden.

De uitgebreide boekings- en reisvoorwaarden staan hier.

Beste reisperiode

Voor deze specifieke fietsreis zijn de maanden juli en augustus het meest geschikt.

Geadviseerde reisduur

14 tot 28 dagen

Heenreis

Je vliegt op Colombo en wordt daar met een minibusje afgehaald en naar het hotel in Negombo gebracht.

Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vliegtickets meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.

Terugreis

Je ontvangt een transfer vanuit je hotel naar de luchthaven van Colombo en je vliegt van daaruit terug naar Nederland of België.

Inentingen en gezondheid

Er gelden voor Sri Lanka geen verplichte inentingen. Ten aanzien van malariatabletten zijn de meningen verdeeld of dit nodig is. Je kunt het beste de GGD raadplegen. Tijdens en na  zonsondergang zijn de muggen zeer actief, dus DEET meenemen is absoluut noodzakelijk. Dagmuggen kunnen Dengue fever overbrengen en kleine knutjes of midges kunnen ook overdag met tientallen tegelijk aanvallen. Hondsdolheid komt in Sri Lanka veel voor, en rabies inentingen worden daarom mogelijk aangeraden voor fietsers. Mits niet lijdend aan hondsdolheid, zullen de zwerfhonden langs de weg echter zelden een aanval op de kuiten ondernemen (velen leven in erbarmelijke staat), en als ze dit toch van plan zijn laten ze zich snel afschrikken als je naar ze roept.

Reisdocumenten

Visum voor Nederlanders en Belgen is verplicht, evenals een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek. Het standaard visum is voor 30 dagen. Visum is het beste vooraf aan te vragen, al kan het ook op de luchthaven. De visumkosten op de luchthaven bedragen wel USD 5 meer, dan het vooraf aanvragen via de Sri Lankaanse ambassade of via online aanvragen. 

Andere reizen in dit land

Fietsvakantie Sri-Lanka

Andere reizen in dit concept

Individueel Avontuur Individuele reizen

boekdezereis offerteaanvragen belmeterug

Laatst bijgewerkt:

zondag, 31 december 2017
  VvKR