• Prijs vanaf: € 380
 • Niveau: Portugal: Serra de Lousã, langs stuwmeer en leisteendorpjes
 • Fietsdagen: 6 dagen
 • Langste dagafstand: 48 of 58 km
 • Per dag ca.: 28/32/38 km
 • Totale fietsafstand: 176- 240
Portugal: Serra de Lousã, langs stuwmeer en leisteendorpjes
Portugal: Serra de Lousã, langs stuwmeer en leisteendorpjes
8-daagse individueel verzorgde fietsreis Serra de Lousã, in Beiras, Midden-Portugal

De fietsreis start met een tocht langs een prachtig gelegen stuwmeer en de vierde dag fietst je naar de tweede accommodatie. Zowel de eerste als de tweede accommodatie is voorzien van een zwembad. Onderweg naar de tweede overnachting passeer je een "Praia fluvial" een rivierstrand, waar je een frisse duik kunt nemen. Vanuit de sfeervolle Quinta fiets je vervolgens naar een natuurzwembad bij een oude burcht of je kiest voor de konninginnerit in de Serra da Lousã naar een hoogte van bijna 1200 meter. Een fietstocht langs "Aldejas Serrenas", verlaten bergdorpen met huisjes, die voornamelijk gebouwd zijn met platte bergstenen. Een tocht vol prachtige "Miradouros". De laatste dag overnacht je in de eeuwenoude universiteitsstad Coimbra, waar cultuur en gezelligheid samengaan. Op verzoek kunnen wij een reservering verzorgen voor een Fado-avond in 'A Capela'. Deze fietstocht is de sportievere variant die wij aanbieden in het Midden van Portugal.

Prijs vanaf

€ 380

Let op

Prijs vanaf is EXCLUSIEF vliegreis

Dit fiets arrangement is boekbaar voor 2018.

De route

Dag 1:
Je wordt ontvangen in een charmante Quinta. Je krijgt de gelegenheid om de huurfiets uit te proberen. Je overnacht ook in deze Quinta.

Dag 2:
Rondrit van 33 km of 48 km. Je maakt kennis met het landschap van Beira Llitoral: glooiend, veel groen en water. Je komt vandaag langs het "Barragem das Fronhas" een van de vele stuwmeren die Portugal rijk is. Aan het einde van de route kun je in Moura Morta je klimcapaciteiten testen. Je overnacht in zelfde Quinta als eerste nacht.

Dag 3:
Je kunt er vandaag voor kiezen een rondrit te maken van 33 of 48 km of neemt een rustdag en geniet van de mooie omgeving. Je overnacht wederom in dezelfde Quinta.

Dag 4:
Je gaat van Vila Nova de Polares naar Ceiro dos Vales (46 km). Je volgt een groot deel van de dag de rio Ceira, waar je onderweg in Casal de Ermio bij de "Praia Fluvial" een duik in de rivier kunt nemen. Aan het einde van de rit kom je langs Lousã. Lousã heeft mooie berglandschappen, veel bomen, water en mooie wandelroutes. Je overnacht in een sfeervolle Quinta.

Dag 5:
Vandaag kan je kiezen tussen een korte tocht van 14 km naar een natuurzwembad bij een oude burcht, een rondrit van 35 km of een koninginnerit (58 km) in de "Serra da Lousã" naar een hoogte van bijna 1200 meter, waar je bij helder weer kan genieten van een wijds uitzicht van de atlantische oceaan tot aan de "Serra da Estrela". Een tocht langs "Aldelas Serranes", verlaten bergdorpen met huisjes die voornamelijk gebouwd zijn met platte bergstenen. Een tocht vol prachtige "Miradouros". De afdaling brengt je middels een onverharde weg weer terug op de weg "Góis-Lousã". Je overnacht in zelfde Quinta als op vorige nacht.

Dag 6:
Vandaag kan je een rustdag nemen of een extra fietstocht van 15 of 35 km maken. Tevens is het mogelijk om op die dag te gaan wandelen of een lokale likeur (Liquor Beiräo) fabriek te bezoeken. Je overnacht wederom in dezelfde Quinta als afgelopen twee nachten.

Dag 7:
Vandaag brengt de fiets je naar Coimbra, een tocht 35 km. Fietsend langs de Mondego rivier kom je in het oude gezellige stadscentrum van deze prachtige eeuwenoude universiteitsstad. De universiteit en de  smalle winkelstraatjes zijn een bezoek zeker waard. Je overnacht in een centraal gelegen Hotel in Coimbra.

Dag 8:
Na het ontbijt in het Hotel eindigt het arrangement.

Omschrijving

Laat je middels deze uitdagende 8-daagse fietsvakantie verrassen door al het moois dat Portugal je te bieden heeft. Je zal tijdens dit arrangement overnachten in fraaie, landelijk gelegen, sfeervolle Portugese Quinta's alwaar je zeer gastvrij ontvangen zal worden door de eigenaren. Je zal verwend worden met typische Portugese producten die veelal rondom de accommodatie zelf gemaakt zijn, hierbij kan je denken aan likeuren, eigen honing en niet te vergeten: lokale wijnen.

De Portugese keuken is zeer divers verschillende regio's hebben hun eigen traditionele gerechten. Hierbij maken zij veel gebruik van gedroogde kabeljauw (bacalhau) andere populaire visgerechten zijn gegrilde sardines en caldeirada.

Portugal staat ook bekend om zijn wijnen waarmee al vele verschillende internationale prijzen gewonnen zijn. Enkele voorbeelden van deze wijnen zijn: Vinho Verde, Vinho Alvarino, Vinho do Douro, Vinho da Bairrada, en de zoete portwijnen, Madeira en de Moscatel van Setúbal en Favaios.

 

Toelichting prijs

Prijs per persoon (2018):
€ 460 1-3 t/m 30-6 en 31-8 t/m 30-9
€ 525 1-7 t/m 10-8
€ 380 1-10 t/m 31-10

Inclusief:

 • 7 overnachtingen inclusief ontbijt
 • 6 lunchpaketten voor onderweg
 • Routebeschrijvingen
 • Kaartmaterialen
 • GPS data (tracks)
 • Aanvullende routeinformatie
 • Bagagevervoer

Exclusief:

 • Boekingskosten € 20 per dossier
 • Bijdrage aan garantiefonds GGTO € 15 per boeking.(aanvraag loopt 1e week januari 2018)
 • Heen- en terugvlucht Lissabon. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vluchten meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.
 • Transfers van en naar de luchthaven van Lissabon (€ 55 - € 97,50 p.p. bij 4 of 2 personen), Porto (€ 42,50 - € 72,50 p.p. bij 4 of 2 personen) of bus/treinstation Coimbra (€ 6,25 -€ 12,50 p.p. bij 4 of 2 personen) => lokaal te betalen.
 • Toeslag voor eenpersoonskamer (€ 231 1-3 t/m 30-6 en 31-8 t/m 30-9, € 272 1-7 t/m 10-8, € 223 1-10 t/m 31-10)
 • Toeslag voor halfpension (6x diner): € 145, extra dagen € 22
 • Bagagetoeslag bij 1-persoonsreizen: € 60
 • Derde persoon op kamer: € 99 korting
 • Huurfietsen (27 versnellingen): € 102 of E-bike € 130, Extra dagen gewone huurfiets: € 15, E-bike € 20
 • Huurhelm: € 5 p.p. voor 8 dagen
 • Extra overnachtingen: 2 -persoons: € 33 p.p., m.u.v. Hotel Astoria met Fado € 42,50 p.p.
 • Extra overnachtingen: 1-persoons: € 61, m.u.v. Astoria Hotel met Fado € 71
 • Reisverzekering

Betalingsvoorwaarden:
Bij boeking geldt een aanbetaling van 25% van het landarrangement. Betaling van de overige 75% dient uiterlijk 6 weken voor vertrek plaats te vinden. 
De uitgebreide boekings- en reisvoorwaarden staan hier.

Beste reisperiode

Maart tot november

Heenreis

Kies bij deze reis een vlucht naar Lissabon of Porto. Naast lijndiensten zijn er diverse charter maatschappijen die op Lissabon vliegen. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vluchten meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.

In Lissabon of Porto aangekomen kan je kiezen voor een transfer per trein, bus of met de taxi.
Via ons kun je al vooraf voor heen- en terugweg een privé ophaal en transfer regelen. (deze kosten betaal je wel lokaal)

Terugreis

Voor de terugreis kan je ook weer kiezen voor de verschillende manieren van transfer per trein, bus of taxi naar de luchthaven van Lissabon of Porto.

Accommodaties

Je overnacht in sfeervolle, authentieke Portugese Quinta's (traditionele landgoederen). De eerste zes overnachtingen hebben een zwembad en alle overnachtingen hebben wifi.

Eten

Het ontbijt (7x) en de lunchtpaketten (6x) voor onderweg zijn bij het arrangement inbegrepen.

Valuta en betaalmiddelen

Je kunt met euro's gedurende de hele reis betalen. Er zijn voldoende pinmogelijkheden. Daarnaast is het handig om een credit card mee te nemen.

Inentingen en gezondheid

Vaccinaties zijn niet nodig.

Andere reizen in dit land

Fietsvakantie Portugal

Andere reizen in dit concept

Individueel Verzorgd

boekdezereis offerteaanvragen belmeterug

Laatst bijgewerkt:

donderdag, 19 april 2018
  VvKR