• Prijs vanaf: € 580
 • Niveau: Portugal: fietsvakantie langs kastelen in de Alentejo
 • Fietsdagen: 6
 • Langste dagafstand: 76 km
 • Per dag ca.: 59/69 km
 • Totale fietsafstand: 349/413 km
Portugal: fietsvakantie langs kastelen in de Alentejo
Portugal: fietsvakantie langs kastelen in de Alentejo
8-daagse individuele reis langs de kastelen van de Alentejo

Deze fietsreis gaat een over landelijke routes die worden afgewisseld met kleine dorpen en historische steden. Van rijstvelden tot wijngaarden en van marmergroeven tot kurkeikbossen. Alle overnachtingssteden worden opgesierd met een kasteel(ruïne) en hebben hun eigen authentieke karakter; ook onderweg worden er kastelen aangedaan.

Prijs vanaf

€ 580

Let op

Prijs vanaf is EXCLUSIEF vliegreis

Dit fiets arrangement is boekbaar voor 2018.

De route

Dag 1: Aankomst in Alcáçer do Sal
Geniet bij aankomst ook van een van de vele terrassen op de boulevard aan de oever van de Sado.

Dag 2: Van Alcácer do Sal naar Montemor-o-Novo - 58/76 km
Langs rijstvelden en irrigatiekanalen gaat deze etappe vlak het binnenland in. Verderop fietst u tussen op glooiende velden langs parasol- en harsdennen afgewisseld met kurkeiken. Onderweg komt u een paar kleine dorpjes tegen alvorens via de voormalige spoorlijn in Montemor-o-Novo aan te komen waar de overblijfselen van het kasteel hoog boven de stad uittorenen.

Dag 3: Van Montemor-o-Novo naar Arraiolos - 66 km 
Glooiende velden en kleine dorpen vormen het decor van deze etappe. Vergeet ook niet de ooievaars, onderweg naar Lavre is er een compleet dorp van deze vogels. Onderweg komt u langs het wildpark Monte Selvagem. Arraiolos is bekend om gelijknamige traditionele vloerkleden en haar heerlijke vleespasteitjes, de zogenaamde empadas.

Dag 4: Van Arraiolos naar Redondo - 63/73 km
Van Arraiolos gaat het eerst naar het schilderachtige Igrejinha. U merkt meteen dat u nu in een van vele wijngebieden van Portugal komt. Deze streek staat bekend om haar mooie zongerijpte wijnen. Over kleine weggetjes komt u aan in Redondo en haar vermaarde pottenbakkerijen.

Dag 5: Rustdag of rondrit Borba en Vila Viçosa - 68/75 km
Deze dag maakt u kennis met weer een ander fenomeen in de Alentejo, het marmer. Achter de Serra d'Ossa ligt een rijk marmergebied. Het is indrukwekkend om te zien hoe diep de marmergroeven zijn. Ook komt u langs een aantal wijnhuizen. Estremoz en Borba zijn vermaard om hun goede wijnen. Behalve deze twee plaatsen hebben Vila Viçosa met het hertogelijk paleis en Alandroal met haar kasteel een rijke historie.

Dag 6: Van Redondo naar Évora - 43/53/63 km
De laatste etappe gaat door een dunbevolkt gebied met grote boerderijen, “Montes“, en enkele fraaie plattelandsdorpen. In dit open landelijke gebied domineren verder een enkele verdwaalde steen-, of kurkeik. U komt aan in Évora, waar het koningshuis van Avis heeft gezeteld. De lange geschiedenis die terug gaat tot voor onze jaartelling heeft bijgedragen aan het predikaat van UNESCO Werelderfgoed.

Dag 7: Rustdag of rondrit Cromeleque dos Almendres - 51/60 km
U fietst vanaf Évora via het voormalige buitenverblijf van de Bisschop door de uitlopers en heuvels van de Serra de Monfurado. U komt daarbij veelvuldig door prachtige olijfgaarden en kurkeikbossen. In dit gebied zijn een aantal prehistorische overblijfselen te bezoeken, zoals een enorm hunebed en de Menir en Cromeleque dos Almendres. De cromeleque is nog het best te omschrijven als de Portugese variant van Stonehenge.

Dag 8: Einde
Einde van de fietsreis.

Disclaimer: Door organisatorische of technische omstandigheden kan van de route worden afgeweken. We zullen ons best doen om de samenhang in het programma te behouden, maar bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Omschrijving

Alle overnachtingssteden beschikken over een kasteel(ruïne) en hebben hun eigen authentieke karakter; ook onderweg worden er kastelen aangedaan. Landelijke routes worden afgewisseld met kleine dorpen en steden. De grootste stad die aangedaan wordt is Évora met ca. 50 000 inwoners. De fietstocht begint in Alcáçer do Sal, waar de rivier de Sado uitmondt in het estuarium. Hier zijn uitgestrekte rijstvelden te vinden op weg naar Montemor-o-Novo. Bovenop een heuvel biedt de stad Arraiolos, die bekend staat om haar eeuwenoude tapijtentraditie, een mooi uitzicht op het omringende landschap. Via Evoramonte fiets je naar Redondo, waar vele aardewerken potten te vinden zijn. Ook fietsen we langs de pittoreske stadjes Borba en Vila Viçosa. Ten slotte fiets je naar Évora  die op de Wereld Erfgoedlijst staat vanwege haar rijke geschiedenis.

Toelichting prijs

Prijs (2018) per persoon:
€ 580 februari, maart en november
€ 615 april, mei, juni en september
€ 640 juli en augustus

Inclusief:
• 7 overnachtingen o.b.v. 2p-kamer, incl. ontbijt
• Bagagetransport
• Kaartmateriaal en routebeschrijving
• Informatiepakket
* Er zijn digitale routes beschikbaar voor een gps of smartphone
• 24 uurs telefonische bereikbaarheid

Exclusief:

 • Boekingskosten € 20 per dossier
 • Bijdrage aan garantiefonds GGTO € 15 per boeking.(aanvraag loopt 1e week januari 2018)
 • Heen- en terugvlucht op Lissabon. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vluchten meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.
 • Lunches en diners
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 120
 • Huurfiets € 90,- (hybride aluminium toerfiets incl. fietstassen, reserveband, reparatieset, pomp, slot en kilometerteller)
 • Fietshelm € 10,-
 • Transfers Luchthaven Lissabon – Alcácer en Évora – Lissabon € 120 p.p. o.b.v. 2p
 • Verzekeringen

Betalingsvoorwaarden:
Bij boeking geldt een aanbetaling van 25% van het landarrangement. Betaling van de overige 75% dient uiterlijk 6 weken voor vertrek plaats te vinden. 
De uitgebreide boekings- en reisvoorwaarden staan hier.

Beste reisperiode

April-juni en september-oktober: Aangename temperaturen en in het voorjaar een landschap in een bloeiende kleurenpracht.
Opmerking: In juli en augustus bestaat er een gerede kans op maxima van 40 °C, alleen voor ervaren fietsers.

Heenreis

Per auto:
Van Amsterdam naar Alcácer do Sal is 2250 km.

Per vliegtuig:
Naar Lissabon Airport. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vluchten meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.

Vervolgens een beperkte (trein+)busverbinding naar Alcácer do Sal of je kunt ook onze prive-transfer boeken van Lissabon aiport naar Alcácer do Sal.

Per trein:
Van Nederland naar Lissabon / Setúbal. Vervolgens een bepekte busverbinding naar Alcácer do Sal

Terugreis

Per auto:
Er is een beperkte busverbinding van Évora naar Alcácer do Sal. Van daar 2250 km naar Amsterdam.

Per vliegtuig:
Vanaf Lissabon Airport
Naar Lissabon zijn er trein- en expresbusverbindingen, of je maakt gebruikt van onze prive-transfer van Evora naar Lissabon airport. 

Per trein:
Van Évora naar Nederland.

Accommodaties

Je verblijft tijdens deze reis in middenklasse hotels en B&B's waarbij alle kamers zijn voorzien van wc/douche, telefoon en tv. De accommodaties variëren van eenvoudig en karaktervol tot meer luxueus.

Eten

Ontbijt is inbegrepen. Lunches en diners zijn niet inbegrepen.

Valuta en betaalmiddelen

De lokale muntheenheid is de euro.

Andere reizen in dit land

Fietsvakantie Portugal

Andere reizen in dit concept

Individueel Verzorgd

boekdezereis offerteaanvragen belmeterug

Laatst bijgewerkt:

vrijdag, 05 januari 2018
  VvKR