• Prijs vanaf: € 809
 • Niveau: Portugal: Douro Vallei, wijn, natuur en traditie in een wereld erfgoed omgeving
 • Fietsdagen: 6 dagen
 • Langste dagafstand: 47
 • Per dag ca.: 30 km
 • Totale fietsafstand: 171 km
Portugal: Douro Vallei, wijn, natuur en traditie in een wereld erfgoed omgeving
Portugal: Douro Vallei, wijn, natuur en traditie in een wereld erfgoed omgeving
8-daagse individueel verzorgde culinaire fietsreis door de Douro vallei, Noord-Portugal

Beginnend in de kloof van de Douro rivier en zijn meer dan 200 meter hoge kliffen in het oostelijke deel van de regio fiets je over de spoorlijn door de hoogvlaktes, uitgestrekte bossen, amandelboomgaarden en typische agrarische landschappen. Het Douro internationaal natuur park met zijn meer dan 170 verschillende vogelsoorten, waaronder de aasgier. Je vervolgd ontpannen je reis waarbij je de hele weg begeleid zal worden door de Douro rivier met zijn magie of je nu geniet van het adembenemende uitzicht vanaf een hoogte, tijdens het fietsen langs de oever of het meemaakt op een boot. De unieke voor de omgeving kenmerkende terrasvormige wijngaarden die erkend zijn als Unesco Werelderfgoed zijn een lust voor het oog. Bezoek Pinhão, waar de meeste van de bekende Port wijndomeinen zijn gevestigd, en Peso da Régua, de internationale hoofdstad van wijn en wijngaarden.

Prijs vanaf

€ 809

Let op

Prijs vanaf is EXCLUSIEF vliegreis

Dit fiets arrangement is boekbaar voor 2018.

De route

Dag 1: Miranda do Douro

Op weg vanaf de luchthaven van Porto naar het meest oostelijke punt van de vakantie, Miranda do Douro, kan je genieten van het prachtige landschap. De kloof van de Douro rivier en zijn ruim 200 meter hoge kliffen bieden een fascinerend landschap. De kleine stad Miranda do Douro, met zijn typische witgekalkte huizen, de Romeinse oorsprong en smalle geplaveide straatjes zijn zeker de moeite waard om er een oriënterende wandeling te maken.

Dag 2: Mogadouro

De eerste fase van je fietsvakantie gaat door het oostelijke deel van het Douro internationaal natuurpark. Wildernis en stralende landschappen zijn de meest indrukwekkende kenmerken. Het traject dat je gaat fietsen is een rustige route over een hoogvlakte dit rustige gebied is bevolkt door meer dan 170 soorten vogels, wilde zwijnen en sporadisch een Iberische wolf. Bestudeer de lucht om wellicht een aasgier of een havikarend te zien.

Dag 3: Torre de Moncorvo

Vandaag ga je rustig op pad en volg je een voormalige spoorlijn. Dit ecospoor neemt je mee door het bos en langs een typisch agrarisch landschap. Hoewel de geitenherders die je tegenkomt je niet kunnen verstaan, zijn ze zeer vriendelijk en willen ze graag poseren voor een foto. Je fietst langs olijf- en amandelboomgaarden totdat je het middeleeuwse Torre de Moncorvo bereikt, de hoofdstad van de bloeiende amandelbomen. In Torre de Moncrovo zal je hartelijk begroet worden door de gastvrouw van het elegante herenhuis. Zij is trots op de accommodatie die zij je te bieden heeft en als je het geluk hebt, krijg je ook nog de kans om te genieten van haar zelfgemaakte likeuren, die uitstekend te combineren zijn met de lokaal geteelde amandelen.

Dag 4: Vila Flor

Vandaag fiets je voor de eerste keer langs de Douro rivier. Bereid jezelf voor op prachtige uitzichten en een betoverend landschap. Een afdaling naar de rivier leidt je door olijfboomgaarden waar een van de beste olijfolie van de wereld geproduceerd wordt. Vannacht zal je verblijven op een quinta of landgoed waar nog op een traditionele en organische manier olijfolie wordt geproduceerd. Voor het avondeten krijg je enkele van de beste lokale gerechten geserveerd: huisgemaakte kazen, worsten, versgebakken brood en olijfolie, zelf geteelde sinasappelen en natuurlijk niet te vergeten de huiswijn. Ogenschijnlijk in 'the middle of nowhere', het is er zo rustig en stil, de nacht is zo helder dat het een absolute must is om een ontspannende avondwandeling na het eten te maken.

Dag 5: Sabrosa

De Alto Douro wijnstreek is beroemd om zijn wijnen. Met op de eerste plaats natuurlijk de Port, maar de regio produceert ook wereldberoemde rode wijnen van de Touriga druif. De in terrasvorm liggende wijngaarden, zijn typerend voor de regio en daarom ook benoemd tot Unesco Werelderfgoed. Je komt aan bij de rivier waar je de fiets plaatst op een Rabelo boot die vroeger de vaten wijn stroomafwaarts naar Porto vervoerden. Hier kan je ontspannen in de zon en eventueel van de mogelijkheid gebruik maken om de omringende landschappen te fotograferen. Pinhão, waar de meest beroemde Port huizen zich bevinden zal je volgende stop zijn. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan het mooie treinstation. Het 17e eeuwse huis waar je vannacht zal gaan slapen bevindt zich op de heuvel boven de stad.

Dag 6: Peso da Régua

Het zal nog moeilijk zijn om afscheid te nemen van de vriendelijke gastvrouw. De fietsroute zal je meenemen door de achterstraatjes rondom de Douro, waarna je rustig terugfietst richting de rivier. Aan het eind van deze mooie dag kom je aan in Peso da Régua, de Internationale hoofdstad van de wijn en wijngaarden, in het midden van het Port gebied. Hier zal de gastvrouw van een van de quinta's je verwelkomen met een goed glas wijn op het terras en je uitnodigen om met haar een kookervaring te gaan beleven.

Dag 7: Terugreis

Transfer naar de luchthaven van Porto.

Omschrijving

Tijdens de fietsvakantie in de Douro ga je kennismaken met een fascinerende, magische natuurlijke omgeving, inclusief de beste gerechten en wijnen van de wereld, waarbij natuurlijk een hoofdrol is weggelegd voor de Port waar de omgeving om bekendstaat.

De accommodaties zijn met de grootste zorg gekozen en ieder op hun eigen manier geeft je een goed beeld van het lokale leven en alle daarbij behorende gewoonten. Je verblijft in een eeuwenoud hotel met uitzicht over de rivierkloof, een landgoed waar op traditionele manier olijfolie geproduceerd word, op een quinta (wijn landgoed) en bij een Douro herenhuis waar je de gastheer/vrouw in de keuken kan assisteren als je dat wenst.

Hoogtepunten:

 • Alto Douro Wijn producerende omgeving, een UNESCO Werelderfgoed.
 • Douro Vallei, beschouwd als een van de 5 beste wijn regio's in wereld voor wijnproeverijen.
 • Het proeven van wijnen van wereld klasse.
 • Verblijf op wijn en olijfolie landgoederen (quintas).
 • Douro internationaal natuur park.
 • Douro rivier kloof met 200 meter hoge kliffen en een uitnodigende rivier tocht.
 • Karakteristieke kenmerkende stadjes in het midden van de Douro uitkijkpunten die een fantastisch uitzicht bieden.
 • Geniet van een zeer goede kwaliteit olijfolie en andere organische en lokale produkten.
 • Fiets rond uitgestrekte wijngaarden.
 • Douro rivier cruise, de beste manier om te genieten van de schilderachtige rivier en het daarbij behorende uitzicht.
 • Handarbeid en traditioneel lokaal eten.
 • Régua, internationale hoofdstad van wijn en wijngaarden, het hart van de Douro wijn regio.

Toelichting prijs

Prijzen (2017):

Seizoen 28-3 tot 01-11
Prijs (2 tot 5 personen)* is € 999 p.p.
Prijs (6 tot 10 personen) is € 809 p.p.

Inclusief:

 • Opstellen van het programma
 • Accomodaties: 7 nachten in B&B, standaard dubbele kamer
 • Dagelijkse bagage transfer
 • Porto luchthaven transfer naar de start en aan het eind van de punten in het programma met een auto, busje of minibus
 • per persoon: hybride fiets, bagagedrager, Pannier fietstas, tasje voor aan het fietsstuur (1 per 2 fietsen), slot (1 per 2 fietsen), helm.
 • Per groep/reservering: pre-paid telefoon (met €10 tegoed), gereedschapsetje, eerste hulp set, pomp en een reserve binnenband.
 • Per groep/reservering: opgeladen GPS met daarop de route en een routeboekje met gedetailleerde informatie.
 • Fietsenstalling bij de accommodatie

Exclusief:

 • Boekingskosten € 20 per dossier
 • Bijdrage aan garantiefonds GGTO € 15 per boeking.(aanvraag loopt 1e week januari 2018).
 • Heen- en terugvlucht Porto. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vluchten meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.
 • Toeslag eenpersoonskamer € 194 p.p.
 • Een gids en een begeleidend voertuig (prijs op aanvraag)
 • Maaltijden, wijn en kook belevingen (optioneel)
 • E-bike toeslag € 75 per fiets, (op basis van beschikbaarheid) 
 • Verzekering
 • Persoonlijke uitgiften

 

Optionele excusies:


Wijn en olijfolie belevingen met daarin 3 bezoeken en proeverijen: € 15 per persoon.

1 organische olijfolie bezoek en proeverij op een olijfolie landgoed
1 Douro en Port bezoek en proeverij op een wijngaard.
Speciaal Culinair Wijn pakket met 3 diners €95 per persoon

Traditioneel diner bij een pension, drie gangen menu & wijnen
Dineren in een landelijke omgeving op een olijfolie landgoed, 3 gangen menu & wijnen
Speciaal diner bij een wijnhuis, 3 gangen menu & wijnen
Kookbeleving extra bij het Culinaire Wijn pakket: €20 per persoon

Kookbeleving bij een wijnhuis
Picknick pakket: € 75 per persoon

5 lichte lunchmaaltijden om op de fiets mee te nemen tijdens de fietstocht

P.S. Alle proeverijen en wijn en kookbelevingen zullen na de fietstocht plaatsvinden

*Alle bovenstaande prijzen zijn inclusier airport transrfer kosten gebasseerd op een minimum van 4 of 5 personen. Echter, 2 of 3 personen betalen hetzelfde. Om dit te bereiken proberen we individuele reserveringen samen te krijgen in dezelfde dag van de week (zaterdags voor deze reis). Als een individuele reservering (2 of 3 personen) op een andere dag wenst te starten geldt er een prijs toeslag van € 135 per persoon.

Beste reisperiode

Maart tot juni en september tot december.

Heenreis

Kies bij deze reis een vlucht naar Porto. Naast lijndiensten zijn er diverse charter maatschappijen die op Porto vliegen. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vluchten meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.

Transfer naar Porto is bij deze reis inbegrepen

Terugreis

Aan het eind van het arrangement zit er bij de boeking een transfer naar de luchthaven van Porto.
Van Porto vlieg je terug naar Nederland.

Accommodaties

Je verblijft tijdens deze reis in verschillende landgoederen en/of B&B's 3* of 4*.

Eten

Het ontbijt bij de accomodatie is iedere dag inbegrepen.

Valuta en betaalmiddelen

Je kunt met euro's gedurende de hele reis betalen. Er zijn voldoende pinmogelijkheden om.
Daarnaast is het handig om een creditcard mee te nemen.

Inentingen en gezondheid

Vaccinaties zijn niet nodig.

Andere reizen in dit land

Fietsvakantie Portugal

Andere reizen in dit concept

Individueel Verzorgd

boekdezereis offerteaanvragen belmeterug

Laatst bijgewerkt:

donderdag, 19 april 2018
  VvKR