• Prijs vanaf: € 756
 • Niveau: Portugal: Camino de Santiago, Pelgrimstocht van Porto naar Santiago de Compstela
 • Fietsdagen: 7 dagen
 • Langste dagafstand: 52,6
 • Per dag ca.: 38 km
 • Totale fietsafstand: 262 km
Portugal: Camino de Santiago, Pelgrimstocht van Porto naar Santiago de Compstela
Portugal: Camino de Santiago, Pelgrimstocht van Porto naar Santiago de Compstela
8-daagse individueel verzorgde fietsreis van Porto naar Santiago de Compostela, Noord-Portugal

Het is een plezierige fietstocht, beginnend in Porto waar je de eerste nacht na aankomst zal doorbrengen. Je fietst ongeveer 60 km per dag, de route volgend die de middeleeuwse pelgrims namen vanuit Porto naar Santiago de Compostela. Je komt langs beroemde Camino de Santiago monumenten zoals Barcelos, over de Cavado rivier en Ponte de Lima met zijn wereldberoemde brug met bogen. In Valenca steek je de Minho rivier over via de opmerkelijke brug, die gebouwd is in 1885 door Eiffel naar Tui in Spanje. Over de hele route is er de mogelijkheid om te praten met de vriendelijke lokale inwoners die altijd klaar staan om bezoekers aan hun regio te verwelkomen.

Prijs vanaf

€ 756

Let op

Prijs vanaf is EXCLUSIEF vliegreis

Dit fiets arrangement is boekbaar voor 2018.

De route

Dag 1: Porto

Porto, een Wereld Erfgoed stad, heeft een historisch centrum met meer dan 150 beschermde monumenten. Al fietsend langs de Douro rivier wordt het al snel duidelijk wat deze mooie levendige stad bezoekers allemaal te bieden heeft: Het Bolsa paleis waarin het beursgebouw gehuisvest is, de monumentale Clérigos kerk, toren en kathedraal zijn slechts enkele van de hoogtepunten. De historische Lello boekwinkel, beschouwd als een parel van de Art Nouveau neogotische architectuur mag niet worden overgeslagen, vooral omdat deze bekend staat als mooiste trappenhuis van Europa.

Dag 2: Porto - Barcelos; 52,6 km, 596 m stijgen, 85% verhard, 15% onverhard

Of je religieus bent of niet, als je de Portugese route naar Santiago de Compostela volgt zal dit een ongetwijfeld heel speciale ervaring zijn. Onder andere doordat er op deze zelfde route vele pelgrims al eeuwen over deze paden gelopen hebben met zoveel ijver en toewijding. Barcelos gelegen aan de Cavado rivier is bekend vanwege de aardewerk industrie en is ook van belangrijke religieuze waarde. Je moet zeker van de mogelijkheid gebruik maken om de indrukwekkende13e eeuwse kerk te bezichtigen. Elk uur hoor je het klokkenspel van de vele parochies waar de stad om bekend staat.

Dag 3: Barcelos - Ponte de Lima; 38,8 km, 456 m stijgen, 80% verhard, 20% onverhard

Koningin Isabella van Portugal (1271-1336) heeft ook de route van de middeleeuwse pelgrims gevolgd toen ze een bedevaart maakte naar Santiago de Compostela. Vandaag volg je ook deze route, dit tweede deel van de reis is relatief kort. Je komt aan in Ponte de Lima, het oudste dorp in Portugal, beroemd om zijn prachtige Romeinse 24-boogs brug, hier staat je gastheer voor de avond je al op te wachten met een wijnproeverij en een heerlijk diner. Als je wilt, kun je zelfs je eigen brood bakken. De volgende ochtend kun je bij het ontbijt de heerlijke honing proeven, gemaakt door de bijen van het landgoed. Neem de tijd om te genieten van dit overheerlijk ontbijt.

Dag 4: Ponte de Lima - Valença; 39,6 km, 607 m stijgen, 55% verhard, 45 % onverhard

Je verlaat Ponte de Lima en komt in een betoverend landschap van bergen, bossen en valleien. Een land van bloemen en stilte. Valença, de vestingstad waar je gaat overnachten komt langzaam in zicht aan de oever van Minho rivier tegen de Spaanse grens aan. Een ontzagwekkende lokatie mede door het 17e dubbele waterburcht vesting die het omringd, deze biedt een adembenemend uitzicht over de Minho rivier en de kathedraal van de stad Tui, in Spanje.

Dag 5: Valença - Pontevedra; 45,4 km, 563 m stijgen, 65% verhard, 35% onverhard

Na het oversteken van de grens met Spanje over de door Eiffel in 1885 gebouwde brug, fiets je richting het noorden langs de Louro rivier door de dikke naaldboombossen en geniet je van de magische landschappen van de valleien van Galicië. Bij Rendondela, als je verder naar het noorden fietst naar Vilaboa, heb je een indrukwekkend uitzicht waar de Atlantische oceaan het land binnenstroomt. Je keert weer terug in het land van de vissersmannen. Pontevedra, schilderachtig gesitueerd aan de Lerez rivier, bied de mogelijkheid om wat tijd door te brengen in het goed bewaard gebleven oude stadscentrum. Maak van de mogelijkheid gebruik om op de authentieke boerenmarkt heerlijke lokale kaas te kopen voor morgen.

Dag 6: Pontevedra - Padrón; 40 km, 356 m stijgen, 80% verhard, 20% onverhard

Vandaag verlaat je de Atlantische kust, je reist door de majestueze bossen, door de schilderachtige vallei van de Gandra rivier naar Caldas de Reis. Dit is een leuk stadje waar heerlijk genoten kan worden van een kop koffie of een lunch. De ongeveer 15 kilometer tocht naar Padrón leidt je langs de kerk van Santa Maria de Carracedo, wederom door een fascinerend landschap, rustig rijdend met uitzicht op de oevers van de Valga rivier. Volgens de legende heeft Sint James hier vaak staan prediken in de bergen boven Padrón bij een plek Santiaguino del Monte genaamd. Een andere legende is dat Sint James met zijn staf op een rots heeft geslagen, waarna er een bron van zoet water is ontstaan, waar tot op heden nog steeds water uit stroomt.

Dag 7: Padrón - Santiago de Compostela; 25 km, 456 m stijgen, 75% verhard, 25% onverhard

Het laatste deel van de reis is wel een spannend deel voor veel mensen, omdat je vandaag in Santiago de Compostela aankomt. Als je Compostela binnenkomt voel je een sensatie in de lucht, die alle pelgrims ook voelen zodra zij in de buurt komen van het middeleeuwse heiligdom van Sint James. Het is overduidelijk dat dit één van de grootste heilige steden van het Christendom is, een mooie bestemming voor zo veel mensen door de eeuwen heen. Je moet absoluut een bezoek brengen aan de kathedraal. Het is een plek van geschiedenis, toewijding en hoop. Een prachtige stad, waar je fietsreis eindigt.

Dag 8: Terugreis

Transfer naar de luchthaven van Porto

 

 

Omschrijving

Of je religieus bent of niet, het volgen van de St. James pad voelt heel speciaal. Waarschijnlijk omdat je je er van bewust bent dat dit een eeuwenoude pelgrimsroute is. Velen hebben gereisd langs deze route vanuit een groot gevoel van toewijding. Het is een indrukwekkende route die eenieder zal bijblijven vanwege de uitdagingen, momenten van vreugde en levenslange lessen.

Hoogtepunten:

 • 2 landen in 1 reis
 • Accomodaties in traditionele landgoederen
 • Overnachten bij traditionele landgoederen en statige boerderijen
 • Een wereld erfgoed pelgrim's route, met eeuwenoude geschiedenis
 • Traditionele marktjes
 • Wijn en culinaire ervaringen bijgewoond door de van de gastvrije landgoed eigenaren
 • Santiago de Compostela, een van de meest belangrijke heilige steden in het Christendom
 • Porto, een wereld erfgoed plek, herkomstplaats van de Port, beschouwd als beste Europese bestemming in 2012 en 2014, een van de mooiste steden in Europa
 • Landelijke vergezichten en natuurlijke landschappen
 • Grote kerken, kloosters, kathedralen en vele andere historische monumenten

 

 

 

 

 

Toelichting prijs

Prijzen (2018):

Voor- en naseizoen: 01-3 tot 30-04 (m.u.v. Pasen) en van 01-10 tot 30-11

Prijs (2 tot 5 personen)* € 756 p.p.
Prijs (6 tot 10 personen) € 708 p.p.

Hoogseizoen: 01-05 tot 30-09 en Pasen

Prijs (2 tot 5 personen)* € 834 p.p.
Prijs (6 tot 10 personen) € 792 p.p.

Let op! Bovenstaande prijzen gelden voor start op maandag. Bij iedere andere dag is toeslag € 85 p.p.

Inclusief:

 • Opstellen van het programma
 • Accommodaties: 7 nachten in B&B, standaard dubbele kamer
 • Dagelijkse bagage transfer
 • Porto luchthaven transfer naar de start-accommodatie en aan het eind van het programma met een auto, busje of minibus naar Porto luchthaven. Let op! Kies je ervoor om in Porto een extra overnachting te nemen, dan is de transfer naar de stad wel inbegrepen, maar de extra transfer vanuit het Hotel in Porto naar de luchthaven niet. Dit wordt dan als een extra transfer gezien. Kosten bedragen € 40.
 • Per persoon: hybride fiets, bagagedrager, achterfietstas, tasje voor aan het fietsstuur (1 per 2 fietsen), slot (1 per 2 fietsen), helm.
 • Per groep/reservering: pre-paid telefoon (met € 10 tegoed), gereedschapsetje, eerste hulp set, pomp en reserve binnenband.
 • Per groep/reservering: 1 opgeladen GPS met daarop de route en een routeboekje met gedetailleerde informatie.
 • Fietsenstalling bij de accommodaties

Exclusief:

 • Boekingskosten € 20 per dossier
 • Bijdrage aan garantiefonds GGTO € 15 per boeking.(aanvraag loopt 1e week januari 2018)
 • Heen- en terugvlucht Porto. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vluchten meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.
 • Toeslag wanneer je niet op maandag met dit arrangement begint. € 85 p.p.
 • Toeslag voor 1-persoons arrangement is € 222 (voor- en naseizoen), toeslag voor 1-persoons arrangement is € 264 (hoogseizoen)
 • Een gids en een begeleidend voertuig (prijs op aanvraag)
 • Maaltijden, wijn en kook belevingen (optioneel)
 • E-bike toeslag: € 90 per fiets (onder voorbehoud van beschikbaarheid vanwege beperkt aantal E-bikes)
 • Extra transfer van Porto airport naar Porto of visa versa € 40 (tot 3 personen).
 • Porto city tax van € 2 p.p.p.n. (je betaald aan de receptie van het hotel)
 • Verzekering
 • Persoonlijke uitgiften

Optionele excursies:

Wijn beleving: twee wijnproeverijen en bezoeken: € 15 per persoon
2 wijnproeverijen bij lokale wijnhuizen (dag 1: in Porto, dag 3 in Ponte de Lima)

Speciaal wijn en diner pakket met daarin 2 diners (inclusief wijn): € 69 per persoon
Dineren -incl. wijn- in Barcelos (dag 2) bij Portugees restaurant met traditionele keuken;
speciaal 3-gangen diner -incl. wijn- in charmant restaurant te Santiago de Compostela (dag 7) 

Picknick pakket: € 90 per persoon
6 lichte lunchmaaltijden om op de fiets mee te nemen tijdens de fietstocht

P.S. Alle proeverijen en wijn & kookbelevingen zullen na de fietstocht plaatsvinden

*Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief airport transfer kosten gebasseerd op een minimum van 4 of 5 personen. Echter, 2 of 3 personen betalen hetzelfde. Om dit te bereiken proberen we individuele reserveringen samen te krijgen in dezelfde dag van de week (maandag voor deze reis). Als een individuele reservering (2 of 3 personen) op een andere dag wenst te starten geldt er een prijs toeslag van € 85 per persoon.

Beste reisperiode

Maart tot en met juni en de maanden september en oktober.

Heenreis

Kies bij deze reis een vlucht naar Porto. Naast lijndiensten zijn er diverse charter maatschappijen, die op Porto vliegen. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vluchten meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.

Transfer naar Porto is bij deze reis inbegrepen.

Terugreis

Op het eind van het arrangement zit er bij de boeking een transfer naar de luchthaven van Porto. Van Porto vlieg je terug naar Nederland of België.

Accommodaties

Je verblijft tijdens deze reis in accomodaties in verschillende landgoederen en/of B&B's.

Eten

Ontbijt bij de accommodatie is iedere dag inbegrepen.

Valuta en betaalmiddelen

Je kunt met euro's gedurende de hele reis betalen. Er zijn voldoende pinmogelijkheden. Daarnaast is het handig om een credit card mee te nemen.

Inentingen en gezondheid

Vaccinaties zijn niet nodig.

Andere reizen in dit land

Fietsvakantie Portugal

Andere reizen in dit concept

Individueel Verzorgd

boekdezereis offerteaanvragen belmeterug

Laatst bijgewerkt:

donderdag, 19 april 2018
  VvKR