• Prijs vanaf: € 720
 • Niveau: Portugal: Atlantische kust, langs gouden zandstranden en vissersdorpjes
 • Fietsdagen: 7 dagen
 • Langste dagafstand: 56 km
 • Per dag ca.: 36 km
 • Totale fietsafstand: 251 km
 • Reisdagen:
Portugal: Atlantische kust, langs gouden zandstranden en vissersdorpjes
Portugal: Atlantische kust, langs gouden zandstranden en vissersdorpjes
8-daagse individueel verzorgde fietsreis langs de Atlantische kust, Noord-Portugal

Fietsend langs de Atlantische kustroute adem je hele dag en nacht de zuiverste, enigzins gezouten lucht. Als je in zuidwaardse richting fietst vanaf de Galiciaanse kustregio in het noorden, maakt de schoonheid van het steeds veranderende uitzicht over de Atlantische oceaan een enorme indruk op je geest en ziel. Proef zowel de Galiciaanse als de Portugese zeevruchten. Ontmoet enkele moderne pelgrims op de Camino de Santiago, met wie je enkele kilometers de route zal delen. Ook maak je kennis met de aardigste vissersmannen en hun vrouwen die je een warm welkom zullen geven.  Bezoek Porto, een van Europa's mooiste steden, benoemd tot Unesco Werelderfgoed. Leer meer over Port, de drank en het daarbij behorende eigen culinaire dimensie.  Proef, ruik, ontmoet en koester de zon als je rustig fietst langs deze mooie kust.   

Prijs vanaf

€ 720

Let op

Prijs vanaf is EXCLUSIEF vliegreis

Dit fiets arrangement is boekbaar in 2018.

De route

Dag 1: Baiona

Vanaf de luchthaven van Porto (Portugal) waar je aankomt, gaat de transfer naar Baiona (in Galicië, Spanje), een charmant en levendig havenstadje waar een diner met verse vis van de zee een absolute must is. Vergeet niet om langs de haven of het Monterreal Fort te gaan, beroemd om zijn Príncipe toren.

Dag 2:  deel 1 Caminha

De eerste helft van de dag fiets je in Spanje, rustig de vlakke kustlijn volgend, langs de uitlopers van de Sierra de la Grova bergen en een iets meer zuidelijk van de Sierra de Argalo. Je kan Portugal binnenkomen met de boot, over de Minho rivier uitkomend in de stad Caminha, of een beetje verder stroomopwaarts door de Vila Nova de Cerveira brug over te steken. In Caminha zal je versteld staan van de prachtige statige huizen die meteen opvallen zodra je de stad binnenkomt, en waarvan de geschiedenis teruggaat tot aan de pre Romeinse tijd. Hier eindigt het 40 kilometer lange deel. Als optie kan je hier kiezen voor een fantastische wijnproeverij en diner.

Dag 3: deel 2 Viana do Castelo

Fietsend richting het zuiden over de uitstekend geasfalteerde fietspaden langs de kust en de velden dicht bij de kustlijn, totdat je Viana do Castelo bereikt alwaar je de nacht zal doorbrengen. Zeemeeuwen genieten ook van Viana do Castelo, gelegen aan de monding van de Lima rivier, is een bruisende stad met een actieve studentenpopulatie en mede daardoor een goed nachtleven. Viana's indrukwekkende geschiedenis, die teruggaat tot de in de Romeinse tijd, is er een van handelaren die de schepen die deelnamen aan de Portugese ontdekkingsreizen tijdens de 16e eeuw van proviand voorzagen, en later sde chepen bouwden die richting Nieuwfoundland voeren voor de kabeljauw. Zij zijn ook degenen die de talrijke statige herenhuizen bouwden die van zo'n architectonische schoonheid zijn dat dit het belangrijkste kenmerk is geworden van de stad.

Dag 4: deel 3 ViladoConde

De derde fase biedt weer een rustige 50 kilometer tocht zuidwaards, fietsend door de wijngaarden en het beschermde landschapsgebied van de Esposende kust, een flora en fauna reservaat. Praat met de vissersmannen en hun vrouwen. Het zijn mooie warme mensen met altijd een vriendelijk woord voor iedere voorbijganger. Het centrum van de stad wordt gedomineerd door de elegante landhuizen en kleine statige huizen. Het belang van de haven blijkt niet alleen op zee, zoals je zal ontdekken wanneer je gaat genieten van een prachtige sardine of andere verse vis tijdens het diner in de stad. Daarna kan je een ontspannen wandeling maken langs het strand voordat je naar bed gaat, heerlijk verfrist door de zeelucht.

Dag 5: deel 4 Porto

Op de 4e etappe van je vakantie fiets je naar Porto, een korte rit van ongeveer 34 kilometer. Startend natuurlijk bij de Atlantische oceaan, volg je fietspaden totdat u de Douro rivier bereikt. Naast deze beroemde rivier fiets je in een van Europa's mooiste steden. Porto is een Werelderfgoed stad, een historische juweel met meer dan 150 monumenten. Rustig rijdend langs de beroemde Eiffel brug; zie je hoe de trotse Port huizen opstijgen vanaf de zuidelijke oever van de Douro rivier. Een essentiële stop is het Casa da Música (auditorium), ontworpen door Rem Koolhaas, de Nederlandse architect. Het is nog moelijk om te kiezen waar je gaat dineren deze avond. Porto is beroemd om zijn Port en ook vanwege de diversiteit en kwaliteit van de keuken.

Dag 6: deel 5 Furadouro

Deze morgen wissel je de drukte van de stad voor de rust en stilte van de Atlantische kust. Nogmaals zal je een prachtige rit maken langs de kust, deels door de dennenbossen. De dag eindigt in Furadouro, een gastvrije stad bekend om zjin uitstekende vis. Geniet van je maaltijd!

 Dag 7: deel 6 Mira

Voor deze laatste etappe, moet je zeker een bezoekje brengen aan het kleine stadje Aveiro met haar pittoreske stadscentrum; als je geluk hebt zie je ook nog een Moliciero, kleurrijkrehouten bootjes die worden gebruikt om zeewier te verzamelen. Bezoek ook de zoutpannen als je de kans krijgt en geniet van een heerlijk voetenbad in één van de pannen. Deze rit is een prachtige tocht van ongeveer 55 kilometer die onder meer gaat door het beschermde natuurreservaat van de São Jacinto duinen. Mira, waar je vanavond zal gaan overnachten, is een klein vissersdorpje. Je zal zeker geïnspireerd worden door de mooie in verschillende kleuren gestreepte huizen. Bezoek een aantal van de kleine winkeltjes; een mooi tapijt kan hier tegen een betaalbare prijs gekocht worden.

Dag 8: Terugreis

TNa ontbijt transfer naar de luchthaven van Porto.

 

Omschrijving

Hoogtepunten:

2 landen (Portugal en Spanje) in 1 reis

Fiets over mooie paden door het noorden van Portugal en Galicië (Spanje)

Accommodatie bij zee, waarvan sommige kamers met zeezicht

Geniet van gouden stranden en de zee, landelijke omgeving en bossen, lagunes, en dat allemaal in één enkele reis

Rijd door het beschermde natuurpark van de São Jacinto duinen

Fiets langs visdorpjes die bevroren lijken in de tijd en neem de authentieke kunst van het vissen waar

Dagelijks vers uit de Atlantische oceaan gevangen en onweerstaanbare vis en schelpdieren

Porto, beroemd vanwege de Port is een bruisende Werelderfgoed stad. Uitgeroepen tot beste Europese stadsbestemming in 2012 en 2014

Stadjes rijk aan Romeise, Barokke en neo klassieke architectuur

Traditionele zoutpannen bij de zee

Toelichting prijs

Prijzen (2017):

Voorseizoen: van 28 -03 tot 1-06 en van 21-09 tot 01-11 2017

Prijs (2 tot 5 personen)* € 876 p.p.
Prijs (6 tot 10 personen) € 720 p.p.

Hoogseizoen: van 23-03 tot 27-03 en van 1-7 tot 20-09 2017

Prijs (2 tot 5 personen) € 1008 p.p.
Prijs (6 tot 10 personen) € 858 p.p.

Inclusief:

 • Opstellen van het programma
 • Accommodaties: 7 nachten in B&B, standaard dubbele kamer
 • Dagelijkse bagage transfer
 • Porto luchthaven transfer naar de start en aan het eind van de punten in het programma met een auto, busje of minibus
 • Per persoon: hybride fiets, bagagedrager, achterfietstas, tasje voor aan het fietsstuur (1 per 2 fietsen), slot (1 per 2 fietsen), helm.
 • Per groep/reservering: pre-paid telefoon (met €10 tegoed), gereedschapsetje, eerste hulp set, pomp en reserve binnenband.
 • Per groep/reservering: opgeladen GPS met daarop de route en een routeboekje met gedetailleerde informatie.
 • Fietsenstalling bij de accommodaties

Exclusief:

 • Boekingskosten € 20 per dossier
 • Bijdrage aan garantiefonds GGTO € 15 per boeking.(aanvraag loopt 1e week januari 2018)
 • Heen- en terugvlucht op Porto. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vluchten meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.
 • Toeslag 1-persoonsarrangement is € 270 (voorseizoen), of € 336 (hoogseizoen)
 • Een gids en een begeleidend voertuig (prijs op aanvraag)
 • Maaltijden, wijn en kook belevingen (optioneel)
 • E-bike toeslag: € 90 per fiets (op basis van beschikbaarheid)
 • Porto city tax van € 2 p.p.p.n. (je betaald aan de receptie van het hotel)
 • Verzekering
 • Persoonlijke uitgiften

Optioneel:

Wijn beleving: twee wijnproeverijen en bezoeken: € 15 per persoon
1 wijnproeverij bij lokaal wijnhuis
1 Port bezoek en proeverij bij een historische Port kelder

Speciaal wijn en diner pakket met daarin 2 diners (inclusief wijn): € 100 per persoon
Dineren bij een authentiek restaurant, 3 gangen maaltijd & wijn
Gastronomisch diner in Porto, 4 gangen en 3 verschillende wijnen
Fado diner en avond, 3 gangen menu & wijn met een typische Fado muziek show

Picknick pakket: € 120 per persoon
6 lichte lunch maaltijden om op de fiets mee te nemen tijdens de fietstocht

P.S. Alle proeverijen en wijn & kookbelevingen zullen na de fietstocht plaatsvinden

*Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief airport transrfer kosten gebasseerd op een minimum van 4 of 5 personen. Echter, 2 of 3 personen betalen hetzelfde. Om dit te bereiken proberen we individuele reserveringen samen te krijgen in dezelfde dag van de week (maandag voor deze reis). Als een individuele reservering (2 of 3 personen) op een andere dag wenst te starten geldt er een prijs toeslag van € 78 per persoon.

 

Beste reisperiode

Februari tot november

Heenreis

Kies bij deze reis een vlucht naar Porto. Naast lijndiensten zijn er diverse charter maatschappijen, die op Porto vliegen. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vluchten meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.

Transfer naar Porto is bij deze reis inbegrepen.

Terugreis

Op het eind van het arrangement is de transfer naar de luchthaven van Porto inbegrepen. Van Porto vlieg je terug naar Nederland.

Accommodaties

Je verblijft tijdens deze reis in accomodaties in verschillende landgoederen en/of B&B's.

Eten

Ontbijt bij de accommodatie is iedere dag inbegrepen.

Valuta en betaalmiddelen

Je kunt met euro's gedurende de hele reis betalen. Er zijn voldoende pinmogelijkheden. Daarnaast is het handig om een credit card mee te nemen.

Inentingen en gezondheid

Vaccinaties zijn niet nodig.

Andere reizen in dit land

Fietsvakantie Portugal

Andere reizen in dit concept

Individueel Verzorgd

boekdezereis offerteaanvragen belmeterug

Laatst bijgewerkt:

donderdag, 19 april 2018
  VvKR