• Prijs vanaf: € 990
 • Niveau: Italië: Gastronomische ontdekkingstocht door Umbrië
 • Fietsdagen: 5 dagen
 • Langste dagafstand: 47 km
 • Per dag ca.: 31/38 km
 • Totale fietsafstand: 154-190 km
Italië: Gastronomische ontdekkingstocht door Umbrië
Italië: Gastronomische ontdekkingstocht door Umbrië
Ontspannen 8-daagse fietsvakantie voor smulpapen en wijnliefhebbers

Umbrië is een prachtige regio van Italië. Onze fietsroute leidt je door golvende heuvels met veel groen. De overnachtingen liggen in de qua oorsprong middeleeuwse steden, die meestal bovenop een heuvel liggen met een adembenemend uitzicht op de valleien. Umbrië staat ook bekend om z'n heerlijke wijnen en goed eten. Tijdens deze reis geniet je niet alleen van het eten en drinken, maar krijg je ook de kans om tijdens workshops en wijnproeverijen wat gastronomische kennis op te doen. De afstanden, die je dagelijks dient af te leggen zijn beperkt, waardoor er veel tijd over blijft voor culturele bezoekjes en ontspannen bij kletsen met je partner/reisgenoot. Een ideale reis voor levensgenieters!

Prijs vanaf

€ 990

Let op

Prijs vanaf is EXCLUSIEF heen- en terugreis

Het gehele jaar (2018) door kan geboekt worden met uitzondering van feestdagen en het Spoleto muziekfestival (2 weken gedurende eind juni en begin juli)
Startdagen: bijna iedere dag van de week, behalve op maandag's.

De route

Dag 1: Aankomst te Spello

Je komt aan in Spello en overnacht in hotel Il Cacciatore *** of in Hotel la Bastiglia ****, beide gelegen in het historische centrum. De hotels hebben een mooi terras met een fantastisch uitzicht over de vallei ‘Valle Umbra’ en de omliggende heuvels. Aan het einde van de middag heb je een briefing met de lokale agent en worden de fietsen (indien gehuurd) en de routebeschrijvingen overhandigd.

‘s Avonds heb je een ‘tasting-menu’ in het restaurant / wijnbar ‘Drinking Wine’:
* Een selectie van Bruschette met kerstomaatjes, zwarte truffel en extra vergine olijfolie uit Spello
Wijn: Grecchetto dell’Umbria
* Roerei met zwarte truffel
Wijn: Trebbiano Spoletino
* Tagliatelle met Cacio-kaas, peper en zwarte truffel
Wijn: Montefalco Rosso
* selectie van kazen en vleeswaren
Wijn: Sagrantino di Montefalco
* Tozzetti-koekjes
Wijn: Sagrantino passito (dessertwijn)

Dag 2: Fietsen van Spello naar Spoleto via Foligno (42 km)

Vandaag de eerste fietsdag. Je daalt af in de vallei en bereikt Foligno, dat een gezellige winkelstraat, leuke restaurantjes en een mooie domkerk heeft. Dan fiets je naar Spoleto over rustige landwegen en het Assisi-Spoleto fietspad. Je hotel, Hotel dei Duchi ****, ligt in het oude centrum van de stad vlakbij het Romeinse theater. Je krijgt een welkomstdrankje en je hebt ‘s avonds een diner in het hotel.

Afstand: 41,9 km
Hoogteverschil: + 231 m -200 m
Start: 290 m
Eindpunt: 350 m
Hoogste punt: 350 m

Dag 3: Kookles en bezichtiging van Spoleto

’s Morgens* heb je een kookles (1 ½ uur) en maak je een heerlijke ‘antipasto’ en ‘primo’ (pasta of risotto). Tijdens de lunch proef je deze gerechten. ‘s middags ben je vrij om Spoleto te ontdekken. Er is veel te zien in deze mooie stad: het gerestaureerde kasteel, de middeleeuwse aquaduct, een Romeins huis, het Romeinse theater annex museum, de kathedraal, een moderne kunstmuseum.

* bij speciale gebeurtenissen kan het zijn dat de kookcursus ’s middags gehouden wordt en je daarna een diner hebt.

Dag 4: Fietsen van Spoleto naar San Luca (23 km of 37 km inclusief Montefalco)

Vandaag fiets je door een golvend landschap naar San Luca aan de voet van Montefalco. Je kunt beslissen om nog een rondrit extra te maken om dit stadje te bezoeken. Om het stadje te bereiken moet je even klimmen, maar het ‘Balkon van Umbrie’ is zeker de moeite waard om te bezoeken. Montefalco, bekend vanwege zijn Sagrantino docg wijnen, heeft een middeleeuwse centrum met een mooi museum, dat je in de San Francesco kerk vindt. Het diner is inbegrepen.

Afstand 23,4 km (direct naar het hotel)
Hoogteverschil: +559 m -530 m
Start: 350 m
Eindpunt: 223 m
Hoogste punt: 425 m

Afstand: 37 km (wanneer je Montefalco bezoekt)
Hoogteverschil: +826 m -620 m
Start: 350 m
Eindpunt: 223 m
Hoogste punt: 450 m

Dag 5: Fietsen van San Luca naar Torgiano (37 km)

Vandaag fiets je naar Bevagna, een stadje gesticht in de Romeinse tijd. Het heeft een gezellig middeleeuws plein, een echt ontmoetingspunt voor de bewoners, met een fontein en twee Romeinse kerken. Je verlaat Bevagna en een korte rit brengt je naar Torgiano. Je fietst grotendeels door de vallei. Torgiano ligt aan de samenvloeiing van de Chiascio en Tiber en was in de middeleeuwen een gefortificeerde plaats. Een echte aanrader is het wijnmuseum met zijn rijke kunst- en aardewerkverzameling van de Etruskische tot moderne tijd. ‘s Avonds heb je een special diner in een nabijgelegen restaurant. Hier proef je typische Umbrische gerechten (voorafje, ‘primi’ (pasta of risotto), ‘secondo’ (hoofdgerecht) en groente. Voor de liefhebber van de zwarte truffel kun je ook kiezen voor het truffelmenu "Diamanten van de keuken."

Afstand: 41,6 km
Hoogteverschil: +230 m -240 m
Start: 223 m
Eindpunt: 220 m
Hoogste punt: 280 m

Dag 6: Fietsen van Torgiano naar Perugia (23 km of 32km) of een natuurtocht door de omgeving van Torgiano (30 of 45 km)

Vandaag zijn er twee opties:

Optie 1: Perugia bezoeken.
Je kunt de provinciehoofdstad Perugia bezoeken. Een korte fietsrit brengt je naar het station van het voorstadje Ponte S.Giovanni, dat aan de voet van de stad ligt. Van hier ga je met trein of bus omhoog naar het oude stadscentrum. Je kunt ook ervoor kiezen om naar het centrum te fietsen. Het levendige centrum heeft kleine steegjes, karakteristieke pleinen, middeleeuwse kerken, renaissance stadspaleizen, museums en galerijen. Deze mooie stad zal zeker een onvergetelijke indruk achterlaten. Je keert weer terug op je fiets of met het treintje naar het station om je fietsen op te halen. Vervolgens klein fietsritje terug naar het vredige en gastvrije Torgiano.

Aan het einde van de middag heb je een wijnproeverij in de Osteria van de bekende wijnmakersfamilie, de Lungarotti.

Afstand: 23 km
Hoogteverschil: +255 m -251 m
Start: 202 m
Eindpunt: 202 m
Hoogste punt: 297 m

Afstand: 32 km
Hoogteverschil: +592 m -616 m
Start: 202 m
Eindpunt: 202 m
Hoogste punt: 457 m

Optie 2: Een rit door de omgeving van Torgiano
Vlakbij Torgiano (6 km) ligt Deruta, wereldbekend vanwege zijn hoge kwaliteit aardewerk. Het stadje heeft op een heuveltop zijn oude centrum en beneden in de vallei het nieuwe woongedeelte met de vele aardewerkateliers. Veel Italiaanse en buitenlandse musea, m.n. het Victoria and Albertmuseum, hebben aardewerkstukken uit deze stad tentoongesteld. In het oude centrum is een kunstgalerij en aardewerkmuseum. De volgende stop is het heiligdom Madonna dei Bagni. De kerk en klooster zijn gebouwd na een wonder in 1657. Binnen in de kerk zijn meer dan 600 votieftegels in de Deruta aardewerkstijl. Je fietst door een heuvelachtig landschap met typische Umbrische gehuchten en dorpen tot je weer in de vallei afdaalt om terug te keren naar Torgiano.

Langere route met meer niveauverschil
Afstand: 44,5 km
Hoogteverschil: +581 m -567 m
Start: 202 m
Eindpunt: 202 m
Hoogste punt: 379 m

Kortere route
Afstand: 30 km
Hoogteverschil: +90 m -90 m
Start: 202 m
Eindpunt: 202 m
Hoogste punt: 225 m

Dag 7 Fietsen van Torgiano naar Assisi (25 km)

Na het ontbijt stap je weer op de fiets en steek je de vallei over. De fietsroute leidt je over rustige landwegen en je ziet Assisi, dat zoals veel Umbrische steden op een heuveltop gebouwd, al van verre liggen. Je passeert S.Maria degli Angeli, waar ook een grote franciscaanse basiliek te bezichtigen is. Onder zijn indrukwekkende koepel bevindt zich het eenvoudige kerkje ‘Porziuncola’. Franciscus woonde hier en kwam er om te bidden.
Je overnacht in een country house aan de voet van Assisi. Aan het einde van de middag heb je hier een kookcursus met de eigenares Rosita. Het oude centrum van Assisi is goed bewaard gebleven en je waant je in een ver verleden. Er is veel te zien, zoals de Franciscus-basiliek met zijn mooie fresco’s van Giotto, Simone Martini, Cimabue en Pietro Lorenzetti, de heilige Clara-kerk, de domkerk en de vele musea.

Afstand: 21 km
Hoogteverschil: +36 m -25 m
Start: 202 m
Eindpunt: 220 m
Hoogste punt: 220 m

Dag 8: vertrek na het ontbijt

Dit fietsarrangement loopt na het ontbijt ten einde, of je boekt nog (een) extra overnachting(en) om Assisi nog verder te kunnen blijven verkennen. Vraag of de accommodatie nog beschikbaar is na het fietsarrangement, waarin je hierin geïnteresseerd bent.

Omschrijving

Umbrië is een gebied van zongerijpte wijnen, groene pittige olijfolie, verse geitenkaas, kruidige salami’s en geurende rauwe hammen. Geniet tijdens deze fietsvakantie van deze prachtige streek met zijn golvende heuvels, blauwe meren en beboste bergen. De reis begint in Spello, een liefelijk middeleeuws plaatsje, gebouwd tegen de helling van de Monte Subasio. De smalle steegjes zijn vrolijk opgefleurd met bloempotten en bieden mooie uitzichten over de vallei.
De eerste fietstocht brengt je naar Spoleto, een cultureel interessante stad en bekend vanwege zijn muziekfestival ‘Festival dei due Mondi’. In Spoleto heb je een kookles waarin enkele geheimen van de Umbrische keuken aan bod komen. Na deze rustdag weer in het zadel om San Luca te bereiken, een dorpje aan de voet van Montefalco. Van hier kun je een extra rondrit naar Montefalco maken, maar om dit middeleeuwse stadje, bekend vanwege zijn wijnen te bereiken, moet je stevig klimmen. De volgende dag fiets je verder en passeer je Bevagna, dat in de vallei ligt en een gezellig oud centrum heeft. Van daaruit uit weer op de fiets naar Torgiano, een klein stadje in een bekend wijngebied. In de Lungarotti ‘Osteria’ zal je deze heerlijke wijnen proeven. De volgende dag kun je uit twee tochten kiezen: een natuurtocht in de omgeving van Torgiano of een cultuurdag met een bezoek aan Perugia. Je overnacht weer in Torgiano en hebt ‘s avonds een heerlijk diner in een restaurant waar je truffelgerechten proeft. De laatste fietsdag ga je naar Assisi, dat je al van verre ziet liggen. Je hotel ligt aan de voet van deze mooie middeleeuwse pelgrimsstad. Vanuit de tuin heb je een mooi uitzicht op de bekende franciscaanse basiliek. Aan het einde van de middag heb je je tweede kook workshop/les.

Toelichting prijs

Prijs (2018): vanaf € 990 p.p. 

Standaard accommodaties:
In tweepersoons kamer: € 990 p.p.
In éénpersoons kamer: € 1.167 p.p.

Upgrade in accommodaties:
(in Spello + superieur kamers in Spoleto en Villa Zuccari)

In tweepersoons kamer: € 1.100 p.p.
In éénpersoons kamer: € 1.306 p.p.

Minimum: 2 deelnemers

Inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • 1 wijnproeverij menu in Spello
 • 3 diners (excl. drinken)
 • 1 wijnproeverij in Torgiano
 • 1 kookles in Spoleto met lunch
 • 1 kookles in Assisi met diner
 • routebeschrijvingen en kaartmateriaal (in Nederlands)
 • bagagetransport
 • back-up service
 • ontmoeting met lokale agent in starthotel

Exclusief:

 • Boekingskosten € 20 per dossier
 • Bijdrage aan garantiefonds GGTO € 15 per boeking.(aanvraag loopt 1e week januari 2018)
 • Heen-en terugvlucht. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vliegtickets meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.
 • Toeristenbelasting, welke direct in het hotel betaald moet worden (€ 1,00-2,00 p.p.p.n.).
 • Huurfiets (trekkingfietsen met merken: Bianchi, Lombardo of Bottecchia), voorzien van 3x 7/8 vesnellingen en uitgerust met fietstas, raparatiekit, pomp, helm, fietscomputer (1 per kamer) en een extra binnenband. € 80 (dag 1-7)
 • E-bike (merk: Montana) 8 versnellingen. (420W/ 11,6 A) € 175 (dag 1-7)

Beste reisperiode

Umbrië kun je het beste bezoeken in de maanden april t/m juni of september/oktober. Probeer de maanden juli en augustus ten allen tijde te vermijden omdat het dan erg heet en druk is. Alle Italianen zijn in augustus vrij... 

Heenreis

Met de auto naar Spello. (ongeveer 1.550 km vanaf Utrecht); of

Je neemt het vliegtuig naar Perugia (RyanAir vanaf Brussels-Charleroi of vanaf Frankfurt) en regelt een taxi naar Spoleto (10 km).

Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vliegtickets meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.

Terugreis

Terug naar Nederland/België met de auto; of

Je neemt taxi naar de luchthaven van Perugia en vliegt terug naar Brussels-Charleroi of Frankfurt. 

Accommodaties

De hotels tijdens deze fietsroute: 

Spello
Hotel Il Cacciatore ***
Het hotel ligt in het oude middeleeuwse centrum van Spello. Er zijn 21 kamers met air-conditioning, telefoon, televisie en badkamer. Het hotel heeft een bar en ontbijtzaal.
www.ilcacciatorehotel.com

Het is mogelijk om een upgrade te hebben in Spello:

Spello:
Hotel La Bastiglia ****
Ligt ook in het historische centrum in een panoramiche positie. Alle kamers hebben airconditioning, telefoon, minibar, haardroger, satelliet Tv met buitenlandse kanalen, pay Tv, gratis wi-fi en privé badkamer met douche in de standard en superior kamers en een badkuip in de deluxe kamers. Er is een bar en restaurant, een mooi panoramisch terras met extern koelsysteem, zwembad en Solarium en een Wellnesscentrum.
www.labastiglia.com/hotel-assisi-spello

Spoleto
Hotel dei Duchi ****
Het hotel ligt in het historische centrum van Spoleto vlakbij het romeinse theater. Alle kamers zijn met privé badkamer en hebben airconditioning en tv. Er is een bar en restaurant, waar de kookcursus georganiseerd wordt.
www.hoteldeiduchi.com

San Luca:
Villa Zuccari ****
De villa wordt omringd door een mooie tuin met zwembad. De oudste vleugel van het gebouw dateert uit de 16e eeuw en de façade en overige deel van het gebouw uit 18e eeuw. Er zijn kamers comfort, superior en suites. Allen hebben air-conditioning, een kluisje, internet, satelliet TV
www.villazuccari.com

Torgiano:
Grappolo d’oro ***
Geheel in stijl gerestaureerde B&B in het oude centrum van Torgiano. Parkeermogelijkheid, ontbijtzaal en tuin met zwembad. Alle kamers met badkamer, airco, koelkast, Sat tv en kluisje www.algrappolodoro.net

Assisi:
Country House il Roseto
Het is een country house aan de voet van Assisi. De rustige ligging en het mooie uitzicht op de Franciscus basiliek maken het country house tot een ideaal verblijf in Assisi. Er is een zwembad en Jacuzzi. Iedere kamer heeft internet WI FI, airconditioning, LCD televisie.
www.ilroseto.com

 

 

Eten

Inclusief:

• 7 x ontbijt
• 1 wijnproeverij menu in Spello
• 3 diners (excl. drinken)
• 1 wijnproeverij in Torgiano
• 1 kookles in Spoleto met lunch
• 1 kookles in Assisi met diner

De overige lunches, diners zijn voor eigen rekening.

Andere reizen in dit land

Fietsvakantie Italië

Andere reizen in dit concept

Individueel Verzorgd

Op bovenstaande reis is de STO-reisgarantie van toepassing

boekdezereis offerteaanvragen belmeterug

Laatst bijgewerkt:

zondag, 31 december 2017
  VvKR