• Prijs vanaf: € 780
  • Niveau: Groot Brittannië: fietsen over de kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark
  • Fietsdagen: 6
  • Langste dagafstand: 37 km
  • Per dag ca.: 29 km
  • Totale fietsafstand: 175 km
Groot Brittannië: fietsen over de kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark
Groot Brittannië: fietsen over de kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark
8-daagse individueel verzorgde fietsvakantie over de kanaaleilanden

Op slechts een uur varen van het Franse vaste land liggen de Kanaaleilanden. Deze bijzondere eilandengroep heeft een uitgebreid fietsroutenetwerk met 'Green Lanes ' en 'Ruettes Tranquilles' genoemd. Op Jersey en Guernsey liggen in het glooiende landschap charmante cottages, bloemrijke kapelletjes, molens en levendige kleine zeehavens. De rotsige kust wordt afgewisseld met lange, fijne zandstranden. Op de kleine eiland Sark, zal alleen het geluid van paardenkarren de rust van je rit verstoren. Alle fietsettappes bieden voldoende tijd voor een ontspannen lunch bij een pub of een rustpauze onder de zon met zicht op de zee. Een heerlijke dichtbij bestemming, waarbij je er toch helemaal uit bent.

 

Prijs vanaf

€ 780

Let op

Prijs vanaf is EXCLUSIEF heen- en terugreis

Deze reis is boekbaar van 1 april tot en met 30 oktober 2018.

De route

Dag 1: Aankomst in Saint-Malo
Je kunt per vliegtuig direct op Jersey vliegen. Je overnacht dan in 3*Hotel te Saint-Helier.
Indien je per auto of trein reist, is je eerste overnachting in Saint-Malo of je gaat dezelfde dag nog met de veerboot vanuit Saint-Malo naar Jersey. Per taxi ga je vervolgens naar Saint-Helier voor de eerste nacht op dit eiland.

Dag 2: Westkust Jersey en Saint Ouen’s baai (37 km, 400 m stijgen en 400 m dalen)
Heb je eerste nacht in St. Malo doorgebracht, dan ga je vroeg naar de haven om de veerboot naar Jersey te nemen. In ons arrangement is geen bagagevervoer opgenomen van Hotel in Saint-Malo naar haven, dus dit neem je dan zelf mee, of je vraagt het Hotel in St. Malo om dit te regelen (ongeveer € 10).

Ben je al op het eiland, of kom je met de veerboot aan, start je met een fietstocht langs de westkust. Je passeert Saint Ouen’s baai, Corbiére Point en de mooie kliffen van Groznez. In het landschap liggen nog bunkers uit de tweede wereldoorlog.

Dag 3: Noordkust Jersey (37 km, 500 m stijgen en 500 m dalen)
Via de “green lanes” fiets je door een groene vallei naar het hart van Jersey. Aangekomen bij de noordkust tref je indrukwekkende kliffen met bekende namen als Grève de Lecq en le Trou du Diable. Via het plaatsje Saint-John’s village keer je terug naar Saint-Helier.

Dag 4: Oostkant Jersey (33 km, 400 m stijgen en 400 m dalen)
Op je fiets-etappe kom je langs La Rocque Harbour met het beroemde Jersey Pottery museum. Het is een bezoek waard. Een mooie rondrit voert langs het Mont Orgueil kasteel en de grote baaien van Saint-Clément en Grouville.

Dag 5: Naar Guernsey (25 km, 500 m stijgen en 500 m dalen)
Je kunt de ochtend in Saint-Helier doorbrengen. De veerboot oversteek naar Guernsey duurt een uur. Vanuit Saint-Peter maak je een mooie rondrit langs de zuidkust. Jerbourg point heeft een prachtig uitzicht over de hele zuidkant van het eiland; Moulin Huet Bay. Route gaat verder over 'Ruettes tranquilles' naar Saint-Peter. Overnachting in Saint-Peter.
In verband met de soms niet beschikbare/varende veerboten, kan het zijn dat je vandaag deze route niet doet, maar pas op dag 8, voordat je de overtocht neemt naar Saint-Malo.

Dag 6: Naar Sark (17 km, 350 m stijgen en 350 m dalen)
De ferry oversteek naar Sark bedraagt een uur. Op dit prachtige eiland vol tuinen zijn auto’s verboden. Een waar paradijs voor wandelaars en fietsers, en bovendien prachtige uitzichten op de kust tijdens deze rondrit. Er bevindt zich een seignory met een bijzonder mooie tuin, die je zeker moet bezoeken.
Fietsen mogen overigens niet mee op de veerboot naar Sark. Op het eiland zelf kun je huurfietsen krijgen voor GBP 7,50. Of je maakt er een keer een wandeldag van....

Dag 7: Westkust Guernsey (30 km, 600 m stijgen en 600 m dalen)
Fietsend door de landelijke streek bereik je de mooie Rocquaine’s baai met het mysterieuze eiland Lihou. Via de Talbot vallei en Saint-Andrew fiets je terug naar het midden van Guernsey.
Indien je per vliegtuig vertrekt vanaf Jersey, vaar je vandaag of op dag 8 naar Jersey (voor overnachting op Jersey (dag 7) wordt dan gezorgd).

Dag 8: Einde
Einde van de fietsreis. Voor je vertrekt heb je misschien nog tijd om het gezellige Saint-Peter verder te verkennen. Of je doet de etappe, die op dag 5 vermeld staat, wanneer je dag 5 een rustdag hebt ingepland. Per veerboot vertrek je van Guernsey naar Saint-Malo. 

 Disclaimer: Door organisatorische of technische omstandigheden kan van de route worden afgeweken. We zullen ons best doen om de samenhang in het programma te behouden, maar bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Toelichting prijs

Prijzen (2018) per persoon op basis van 2 personen:

€ 780 in april en oktober.
€ 875 in mei
€ 890 in juni t/m september.

Inclusief:
• 7 Overnachtingen in 2* (Guernsey) en 3* hotels (Jersey) incl. ontbijt
• Bagagetransport (m.u.v. St. Malo Hotel naar haven; ter plaatse voor ongeveer € 10 via Hotel te regelen)
• Ferry's (echter: indien je per vliegtuig arriveert, zijn veerboten-trajecten St. Malo - Jersey en Guernsey - St. Malo niet nodig en ook niet inclusief. Korting bedraagt dan € 35)
• Kaartmateriaal en routebeschrijving (in het Engels)

Exclusief:
• Boekingskosten € 35 per dossier
• Heen- en terugreis
• Lunches en diners
• Bagagevervoer van St. Malo Hotel naar haven
• Huurfiets 7 dagen € 135 (Op Sark mag je geen eigen fiets meenemen, op eiland zelf fiets huren voor GBP 8,00 per fiets)
• Toeslag eenpersoonskamer: € 150 (april en oktober), € 170 (mei) en € 200 (juni t/m september)
• 6 x diners bij te boeken voor € 125 p.p. (niet op dag 1 in St. Malo mogelijk, wel dag 2 t/m 7)
• Reisverzekering

Betalingsvoorwaarden:
Bij boeking geldt een aanbetaling van 25% van het landarrangement. Betaling van de overige 75% dient uiterlijk 6 weken voor vertrek plaats te vinden. Voor vliegtickets die geboekt worden via Global Cyclist geldt dat deze direct volledig betaald dienen te worden.
De uitgebreide boekings- en reisvoorwaarden staan hier.

Beste reisperiode

Beste periode is mei t/m september.

Heenreis

Per auto:
Van Amsterdam naar Saint-Malo is 836 km.

Per vliegtuig:
Naar Jersey International Airport.

Per trein:
Van Nederland naar Saint-Malo station.

Terugreis

Per auto:
Van Saint-Malo naar Amsterdam is 836 km.

Per vliegtuig:
Vanaf Jersey International Airport.

Per trein:
Van Saint-Malo station naar Nederland.

Accommodaties

Overnachtingen in 2* of 3* hotels:
Geen of één nacht in St. Malo 3* Hotel.
Drie of vier nachten in Saint-Helier (Jersey) 3* Hotel en
drie nachten in Saint-Peter port (Guernsey) 2* Hotel.

Na onze minder goede ervaring met 2* accommodaties in Jersey, is er voor gekozen hier alleen 3* accommodaties aan te bieden.

Eten

Het ontbijt is inbegrepen. Lunches en diners zijn niet inbegrepen. Het is mogelijk om 6 diners bij te boeken voor € 130.

Valuta en betaalmiddelen

Te St. Malo betaal je in Euros. Op de kanaaleilanden betaal je met Britse ponden.

Andere reizen in dit land

Fietsvakantie Frankrijk

Andere reizen in dit concept

Individueel Verzorgd Individuele reizen

Op bovenstaande reis is de STO-reisgarantie van toepassing

boekdezereis offerteaanvragen belmeterug

Laatst bijgewerkt:

maandag, 16 oktober 2017
  VvKR