• Prijs vanaf: € 199
  • Niveau: Cuba Fietsrouteboekjes
  • Fietsdagen: vrij
  • Langste dagafstand: km
  • Per dag ca.: km
  • Totale fietsafstand: km
Cuba Fietsrouteboekjes
Cuba Fietsrouteboekjes
Volledige vrij te besteden fietsvakantie door Cuba

De enige fietsreis in ons gehele aanbod, waarbij je niets anders afneemt dan onze fietsrouteboekje(s) en GPS data, plus een kleine telefonische toelichting en/of mail met een voorstel voor de dagindeling. Door de enorm gestegen prijzen van de hotels en de transfers stellen we deze drie fietsroutes door Cuba tijdelijk beschikbaar zonder de boeking van accommodaties en transfers en zonder de backup van onze lokale agent. 
In onze routeboekjes is erg veel werk gestoken. Voortdurend worden ze up-to-date gemaakt met de hulp van onze klanten. Zelf zijn we ook ongeveer elke 5 jaar in Cuba te vinden om de routes te controleren en uit te breiden. Ons nieuwste bezoek is nu voor april 2017 ingepland. Vanwege al deze investeringen, zijn de boekjes qua prijs niet te vergelijken met routeboekjes, die je in de winkel kunt kopen. 
Doe nu je voordeel. Gebruik onze kennis van Cuba om een onbezorgde fietsvakantie tegemoet te gaan in een land, dat ongetwijfeld snel zal veranderen, zodra de blokkade volledig wordt opgeheven.

 

Prijs vanaf

€ 199

Let op

Prijs vanaf is EXCLUSIEF vliegreis

De route

Je kunt kiezen voor de route in Centraal Cuba, West Cuba of Oost Cuba. Kijk bij onze fietsreizen in Cuba inclusief onze diensten als transfers, accommodaties en lokale agent om een idee te krijgen hoe de verschillende routes lopen. 

Toelichting prijs

Prijs per boeking: € 199

Inclusief: 
- Digitale reis informatiebrief met praktische tips
- Maximaal 30 minuten telefonisch of email overleg met advies en voorstel dagindeling
- 1 fietsrouteboekje, keuze uit boekje voor Centraal Cuba, West Cuba of Oost Cuba
- Bijpassende GPS data (behorende bij het routeboekje dat je koopt)

Exclusief: 
- Vliegticket
- Extra kosten voor eigen fiets(en) in het vliegtuig
- Toeristenkaart Cuba (€ 23-30 p.p.)
- 1 ander fietsrouteboekje. Keuze uit boekje voor Centraal Cuba, West Cuba of Oost Cuba (€ 80 voor 1 exemplaar)
- Vaccinaties (vraag huisarts of consulteer GGD)
- Alle overnachtingen
- Alle transfers
- Hulp lokale agent
- Reis- en annuleringsverzekering
- Huurfiets: niet mogelijk!!

Betalingsvoorwaarden:
Bij boeking geldt een aanbetaling van 25% van het landarrangement. Betaling van de overige 75% dient uiterlijk 6 weken voor vertrek plaats te vinden. Voor vliegtickets die geboekt worden via Global Cyclist geldt dat deze direct volledig betaald dienen te worden.
De uitgebreide boekings- en reisvoorwaarden staan hier.

Beste reisperiode

De beste reisperiode voor geheel Cuba is van november tot en met mei. Juni, juli en augustus kunnen erg heet zijn, terwijl in september en oktober orkanen over het eiland kunnen trekken.

Geadviseerde reisduur

14-60 dagen

Heenreis

Vluchten komen veelal in de late namiddag aan. Het is dan al donker. Via deze budget optie ontvang je geen transfer naar je accommodatie. 

Terugreis

Vluchten vertrekken vaak in de middag of avond. Je dient zelf je transfer naar de luchthaven te regelen.

Accommodaties

In Cuba heb je Hotels en Casa Particulares. De Hotels zijn in overheidshanden en bieden over het algemeen geen bijzondere kamers en service. Het eten in de Hotels is vaak ronduit slecht. Een betere prijs/kwaliteit verhouding vind je bij de Casa Particulares, een soort B&B bij Cubanen thuis. Onze ervaringen in deze overnachtingen waren veelal zeer positief. De uitbaters zijn vaak erg aardige gastheren/gastvrouwen met kooktalent. Naast het feit dat het eten er smakelijk is, is er op de hoeveelheid eten ook niet bezuinigd. Je zult zelfs moeite hebben alles op te eten, zelfs na een inspannende dag fietsen.

Eten

Het is moeilijk om aan eten en drinken te komen, wanneer je al fietsend door Cuba reist. Ons advies is om zoveel mogelijk gebruik te maken van de kookkunsten bij de Casa Particulares, waar je verblijft. Ontbijt en avondeten zijn vaak erg lekker en in grote hoeveelheden. Heb je lunch nodig, probeer dan 's ochtends een lunchpakket samen te stellen. In de wat grotere steden kun je ook eten in de Paladores, kleine private restaurantjes in de woonkamer van een Cubaanse familie.

Valuta en betaalmiddelen

In Cuba hanteert men twee valuta: de Cubaanse peso en de Convertibele peso. De Convertibele peso is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar (qua waarde) en is de gangbare valuta voor toeristen in Cuba. De Convertibele peso (CUC) heet in de volksmond dollar, waardoor het wel eens voor verwarring kan zorgen. De CUC is verkrijgbaar bij banken en Cadeca. (Cadeca= casas de cambio/ geldwisselkantoor) (September 2016 1 CUC= 1,33 EURO) De Cubaanse peso (CUP) vertegenwoordigt een waarde van 1/25 deel van de CUC. Het wordt gebruikt door de Cubaanse bevolking. Men kan er op de markt, bij cafetaria's en op straat mee betalen. Ook als toerist op de fiets is het mogelijk deels producten met Cubaanse pesos te betalen. De valuta kan bij de diverse Cadeca worden ingekocht. Het is niet mogelijk om te pinnen. Het beste is om zoveel mogelijk cash geld mee te nemen en ter plaatse om te wisselen. Traveller cheques en credit cards zijn alternatieven, waarbij je wel een aardige commissie dient te betalen (10%). Overigens worden niet alle Traveller cheques en credit cards geaccepteerd. De uitgevende instantie mag niet in Amerikaanse handen zijn!! Zo worden bijvoorbeeld wel Eurocheques en VISA credit cards geaccepteerd.

Inentingen en gezondheid

Voor Cuba adviseert men de inentingen Hepatitis A en DTP. Buiktyfus en Rabies zijn mogelijke inentingen. Vraag advies bij de GGD of je huisarts. Dengue komt soms voor, waardoor we adviseren tegen schemering lange kleding te dragen en je goed in te smeren met DEET. De gezondheidszorg staat in Cuba op een hoog niveau, echter heeft men door de blokkade van America een tekort aan medicijnen. Vraag jouw apotheek naar een pakketje basismedicijnen, mogelijk aangevuld met wat injectienaalden en een infuus.

Reisdocumenten

Naast een geldig paspoort, dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Cuba, dien je een toeristenkaart aan te schaffen. De toeristenkaart voor Cuba dient al voor vertrek te worden gekocht. Het is niet mogelijk om dit in Cuba te regelen.

Toeristenkaarten voor Cuba zijn bij het Cubaans Consulaat in Rotterdam verkrijgbaar. De kosten bedragen ongeveer € 25 voor een maximale periode van 30 dagen. Het is ook mogelijk een toeristenkaart via luchtvaartmaatschappij of reisbureau aan te schaffen. Kosten liggen vaak hoger in verband met de bemiddelingskosten.

Via ons kost de toeristenkaart slechts € 25, maar alleen wanneer je ook een fietsreis naar Cuba bij ons geboekt hebt.

Eenmaal ter plaatse...De toeristenkaart verlengen is in de grotere steden van Cuba mogelijk. Je kunt maximaal met 30 dagen verlengen. Trek er echter wel minimaal een halve dag voor uit, want je dient zeker drie loketten af te lopen. Het drukste is het altijd bij de politie, waar je uiteindelijk jouw verlengde toeristenkaart ontvangt. (Onze klanten ontvangen bij boeking uitgebreide informatie over de te volgen procedure - mits men langer dan 30 dagen in Cuba wil verblijven.)

Andere reizen in dit land

Fietsvakantie Cuba

Andere reizen in dit concept

Individueel Avontuur Individuele reizen

Op bovenstaande reis is de STO-reisgarantie van toepassing

boekdezereis offerteaanvragen belmeterug

Laatst bijgewerkt:

woensdag, 25 oktober 2017
logo-sto Trees for All VvKR Europeesche Verzekeringen