• Prijs vanaf: € 399
 • Niveau: Combi Fuerteventura-Lanzarote: mix van zee, vulkanische woesternij en bijzondere cultuurlandschappen
 • Fietsdagen: 10
 • Langste dagafstand: 58 km
 • Per dag ca.: 46 km
 • Totale fietsafstand: 455 km
Combi Fuerteventura-Lanzarote: mix van zee, vulkanische woesternij en bijzondere cultuurlandschappen
12-daagse fietsreis over 2 vulkanische eilanden

Een individuele fietsreis over de Canarische eilanden Fuerteventura en Lanzarote volgens ons concept individueel avontuur. Hierbij regelen we enkel transfers van/naar de luchthaven en de overnachtingen bij aankomst bij vertrek. Inclusief GPS routes, globale routebeschrijving, alternatieve etappes en rondritten, tips voor overnachtingen en bezienswaardigheden en een op maat gemaakt reisadvies.

De voorgestelde reis telt 12 dagen, maar kan gemakkelijk naar wens langer, korter of minder zwaar gemaakt worden en/of met rondritten uitgebreid worden.

Meer foto's volgen binnenkort. Voor een voorproefje, kijk dan alvast op volgende sites:

Prijs vanaf

€ 399

Let op

Prijs vanaf is EXCLUSIEF heen- en terugreis

De route

Kijk op de losse reizen naar Fuerteventura en Lanzorate voor een beschrijving van deze eilanden. De hieronder voorgestelde reis van 12 dagen doet niet het zuidelijkste deel van Fuerteventura aan noch het eilandje La Graciosa bij Lanzarote. De reis kan wel gemakkelijk uitgebreid worden met meer etappes en rondritten, zonder extra kosten. De reis begint op Fuerteventura, maar je kunt ook op Lanzarote beginnen.

12 daagse combi reis Fuerteventura en Lanzarote

Dag 1: Aankomst in Caleta de Fuste
Bij aankomst op luchthaven wordt je opgehaald en met transfer naar een comfortabel beach resort in Caleta de Fuste gebracht. Eventuele fietsdozen kunnen in het hotel worden opgeslagen voor hergebruik op de terugreis. Het kustplaatsje heeft een mooie, beschutte baai met geel zandstrand.

Dag 2: Caleta de Fuste naar Corralejo – 51 km (150 à 250 hoogtemeters)
Vrijwel vlakke etappe direct langs de kust over fietspaden, boulevards, secundaire wegen en een paar hele rustige, half-verharde wegen. Je mijdt de drukke hoofdweg langs het vliegveld en door de hoofdstad Puerto del Rosario. Door het indrukwekkende zandduinen gebied Dunas de Corralejo fiets je havenstadje Corralejo binnen.

Dag 3: Veerboot Corralejo - Playa Blanca en fietsen naar Yaiza - 30 km (300 à 400 hoogtemeters)
Neem de ochtendboot naar Lanzarote. Vanuit Playa Blanca fiets je langs de zoutmeren van Janubio. De verschillende zoutpannen vormen een mooi schaakbord met verschillende kleuren. Iets verder, bij het visserdorpje El Golfo ligt het gifgroene meer “Laguna Verde” in een half-ingestorte vulkaankrater. Samen met de vissersboten op het naastgelegen zwarte strand levert dat fotogenieke beeld op. Vervolgens klim je naar het witte dorpje Yaiza. Heb je nog energie en tijd over, maak dan een korte rondrit langs de bijzondere wijnvelden van Geria, die de mens op creatieve wijze in een droog en gitzwart vulkaanlandschap heeft weten aan te leggen. Hier wordt een van de beste wijnen van de Canarische Eilanden gemaakt.

Dag 4: Yaiza via het vulkanisch park Timanfaya naar Caleta de Famara – 56 km (650 à 850 hoogtemeters)
Vandaag maak je kennis met het vulkanisch hart van het eiland. De 200 vierkante kilometer van Timanfaya en het Natuurmonument van Las Montañas del Fuego wekken de indruk alsof je op een andere planeet bent. Vlak onder de oppervlakte is de grond nog 600 graden heet. Vanaf het bezoekerscentrum kun je per bus een rondrit maken langs de vele kraters. Na het park kun je direct langs de ruige rotskust fietsen over half-verharde wegen dan wel over strakke wegen door stadjes als Tinajo met zijn uitvormige schoorstenen. In Caleta de Famara, met lange zandstranden en een bekende surfplek kun je heerlijk nagenieten van deze afwisselende dag.

Dag 5: Caleta de Famara naar Órzola – 48 km (950 à 1175 hoogtemeters)
De zwaarste etappe gezien het vele klimwerk (waarvan je, indien gewenst, een deel kunt vermijden) maar met mooie panorama’s en bijzondere dorpjes. Je fietst door de voormalige hoofdstad, Teguise met een goedbewaard stadsgezicht en een rijk aandoende architectuur en klimt erna tot vlak onder de top van Lanzarote’s hoogste berg, de Peñas Del Chache (670m). Je daalt af naar Haria, dat ingebed ligt in een vallei, en met zijn palmbossen de allergroenste gemeente van het eiland vormt. Daarna volg je een panoramische weg naar het Mirador del Rio, met volop uitzichten over de oceanen en de eilandengroep Archipiélago Chinijo. De laatste 10 km dalen alleen maar af naar Órzala.

Dag 6: Órzola naar Arrecife – 51 km (400 à 500 hoogtemeters)
Deze route volgt grotendeels de kust, en voor een derde deel gaat dat over rustige, half-verharde wegen direct langs de zee. Onderweg passeer je een prachtig vulkanisch grottenstelsel, de Cueva de los Verdes, waarvan je deel met gids kunt bezichtigen. Ook kom je langs een het allerlaatste project van César Manrique, een mooi aanlegde cactustuin aan de voet van een karakteristieke oude molen. Arrecife is de huidige hoofdstad van het eiland . Het centrum ligt mooi om een lagune heen.

Dag 7: Arrecife via de wijnvelden van La Geria naar Playa Blanca – 58 km (750 à 950 hoogtemeters)
Vandaag start je langs de kust, over fietspaden, boulevards en wat half-verharde wegen. In het kustdorpje Playa Quemade kun je even wat eten en drinken en relaxen op het eenzame zwarte strand voor je het binnenland in klimt. Na een slinger langs de wijnvelden van La Geria (zie dag 3) steek je een hoge bergrug over met mooie uitzichten richting Fuerteventura. In snelle afdaling brengt je tenslotte weer in Playa Blanca.

Dag 8: Veerboot Playa Blanca naar Corralejo en fietsen naar Villaverde – 44 km (300 à 400 hoogtemeters)
Met de ochtendboot vaar je weer terug naar Corralejo op Fuerteventura. Vervolgens fiets je over een half-verharde, goed befietsbare en rustige kustweg direct langs de zee. In het vissersdorpje pur sang, El Cotillo, vind je vanzelfsprekend uitstekende visrestaurants. Daarna klim je binnenland in en kom je de eerste van de authentieke windmolens tegen. De grot Cueva Del Llano is een lavatunnel waarin je een bijzonder goed beeld krijgt van de vulkanische geschiedenis van het eiland, met o.a. 800.000 jaar oude fossielen. Als je genoeg tijd hebt, kun je eventueel nog omfietsen voor een bezoekje aan de vulkaankrater Calderon Hondo.

Dag 9: Villaverde naar Casillas del Ángel – 49 km (550 à 650 hoogtemeters)
De komende 2 etappes gaan voornamelijk door de bergachtige gebied aan de westzijde van het eiland, door hele bijzondere dorp- en stadjes. Vandaag de eerste, met als hoogtepunten de schilderachtige omgeving van Vallebrón en een van de mooiste dorpjes van het eiland, Tefia met het vlakbij gelegen openluchtmuseum “Ecomuseo de la Alcogida”. Op meerdere plekken kun je altijd wel afdalen voor een pauze/lunch aan zee. Je moet alleen over dezelfde weg weer 250 m klimmen naar het binnenland. Deze route gaat ook op en neer naar een visserdorpje aan de kust.

Dag 10: Casillas del Ángel tot Pájara – 34 km (750 à 950 hoogtemeters)
Vandaag een van de mooiste routes op Fuerteventura door voormalige hoofdstad Betancuria en het gelijknamig natuurpark. De route kent wel veel klimwerk, maar voornamelijk vrij geleidelijk en meestal niet heel steil en er staan mooie afdalingen over goede wegen tegenover. De route is niet lang, om tijd te hebben voor de vele bezienswaardigheden langs deze route. Met name Betancuria is zeer de moeite waard voor een uitgebreide pauze. Onderweg passeer je ook meerdere palmboom oases. Je overnacht in Pájara, een klein maar fraai stadje.

Dag 11: Pájara via Antigua naar Calete de Fuste – 40 km (300 à 450 hoogtemeters)
Je fiets op deze laatste etappe langs uitgestrekte lavavelden onderlangs de bergen van het Betancuria natuurpark. Halverwege kom je veel 4 of 6 wiekige traditionele windmolens tegen die gebruikt werden om ‘gofio’ te maken. Gofio wordt gemaakt van geroosterde tarwe en was vroeger een belangrijk ingrediënt in de keuken van Fuerteventura. In Tiscamanita kun je zo’n molen bezoeken. Het dorp Antigua ligt in het centrale deel van Fuerteventura. Je komt er weinig toeristen tegen maar heeft toch diverse mooie gebouwen en voldoende voorzieningen. De laatste 20 km naar de oostkust daal je voornamelijk af, en heb je waarschijnlijk nog ruim te tijd om te relaxen aan een rustige zee.

Dag 14: Terugreis vanuit Caleta de Fuste
Vanaf het hotel word je met fiets en fietsdozen teruggebracht naar de luchthaven van Fuerteventura.

Toelichting prijs

Prijs (2018): vanaf € 375 p.p.

Inclusief:

 • Transfers tussen de luchthaven en Caleta de Fuste, incl. fiets en fietsdozen
 •  2x overnachting in Caleta de Fuste, op de eerste en laatste nacht, incl. opslag fietsdozen
 • Fietsroute boekje met overzichtskaartjes, hoogteprofielen en detailkaartjes van de etappes en plaatsen. Op de kaartjes staan ook de overnachtingsmogelijkheden aangegeven. Verder worden de accommodaties beschreven, inclusief prijzen en contact gegevens. Ook vermelden we enige toeristische en "uit eten" tips.
  NB Het is de bedoeling om deze route m.b.v. een GPS toestel (of smartphone met die mogelijkheid) te fietsen i.v.m. een aantal kleine, half-verharde wegen in het binnenland en langs de kust In combinatie met een (ingetekende) landkaarten kun je eventueel ook zonder GPS toestel fietsen.
 • Gedetailleerde GPS tracks van alle etappes (inclusief alternatieve routes en rondritten) en waypoints van de beschreven overnachtingsmogelijkheden en restaurants en andere toeristische tips.
 • Handleidingen om zelf kaartmateriaal en de GPS data te kunnen installeren op je PC/Mac en je GPS toestel.

Exclusief:

 • Boekingskosten € 20 per dossier
 • Bijdrage aan garantiefonds GGTO € 15 per boeking
 • Heen-en terugvlucht op Lanzarote. Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vliegtickets meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.
 • KOMPASS landkaarten (schaal 1:50.000), ongeveer € 15 per eiland.
 • GPS verhuur (Garmin Etrex Touch 35 inclusief stuurbevestiging) met voorgeinstalleerde kaarten, routes en waypoints inclusief bedieningshandleiding. Prijs € 75,- voor 1 tot en met 3 weken, of € 100 voor 4 tot 5 weken. Tevens € 10 verzendkosten voor aangetekend versturen.

Beste reisperiode

Het hele jaar is mogelijk, maar gezien het feit dat het druk kan zijn tijdens de kerstperiode en de zomervakantie, is het misschien juist prettig deze drukke periodes te vermijden. 

Zit je aan deze drukke periode vast, dan verdient het aanbeveling een groot deel van de overnachtingen vooraf (middels Booking.com) vast te leggen.

Heenreis

Vlieg op luchthaven Matorral, Fuerteventura, Canarische eilanden dan wel op luchthaven Lanzarote (Arrecife).

Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vliegtickets meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.

Terugreis

Vlieg op luchthaven Matorral, Fuerteventura, Canarische eilanden dan wel op luchthaven Lanzarote (Arrecife).

Bij boekingen vanaf 2018 leveren we geen vliegtickets meer voor je, al mag je ons wel benaderen voor een algemeen advies.

Andere reizen in dit land

Fuerteventura, Lanzarote, Fietsvakantie Spanje

Andere reizen in dit concept

Individueel Avontuur

boekdezereis offerteaanvragen belmeterug

Laatst bijgewerkt:

donderdag, 19 april 2018
  VvKR